Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

939 - Nytebodaskogen

heter lokalt Nydeboaskoen. Ligger nära sjön Immelns norra ände och är enda skånska naturreservatet med barrskog som är naturskogsliknande. Här må stormar och granbarkborrar härja bäst de vill. Några mindre vattensamlingar finns samt svårtillgänglig terräng utom promenadvägen. Tog min V-strom dit och endast lätt kamerapackning - Panasonic GM1 med 12-32 samt 35-100. 

En av Kroksjöarna, det finns några med det namnet i trakten. 

Stensöta tror jag

Gott om skräddare, samt en och annan näckros

Ett träd hade fallit i sjön, måste vara gott virke, det har nog tagit några år för växtligheten på stammen att bli så etablerad och stor. 

Gott om mossa finns det i skogen

Bilden ovan tagen med Panasonic 35-100 med mellanring från Aliexpress, mellanringen fungerar sådär, ISO 6400.  Tror det är björnmossa, den ger så fina mjuka gröna kuddar i skogen.

När jag gått en bit fanns det ett anslag

Ja, jag kan tänka mig att det kan finnas ett och annat av lo eller möjligen någon passerande varg i dessa skogar. När jag var 5-6 år gammal och var på morfars gård kom deras gråhund hem röd av blod en dag. Hade nog haft nära möte med lodjuret. Den sköttes om och lades i värmen framför vedspisen, och efter en tid repade den sig, blev som vanligt. 

Till sist: såg närapå inte ett blåbär i skogen, skörden blir dålig i år. 

Gav mig sedan av i riktning mot hemmet, tänkte stanna till på vägen vid Edre ström.

 

Inlagt 2020-07-24 16:31 | Läst 1316 ggr. | Permalink
Fick nästan lite höstvibbar, men det är väl för att jag brukar oftast vara vid skog och skogssjöar på hösten. Fin serie bilder
Svar från Vibybo 2020-07-26 15:47
Tack Peter, ännu känner jag inte av hösten i luften, men gässen har som första hösttecken börjat sina lågflygningar över huset morgon och kväll, de är många och de hörs!