Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Sädesärlor i badet

Från hösten, stranden i åmynningen en lögardag då alla fåglar verkade ha bestämt sig för att bada på denna plats. Denna gång bilder på sädesärlan.

en ny figur kliver in

Inlagt 2023-02-27 14:31 | Läst 332 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Herlig serie. Det har jeg aldtig set.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2023-02-28 15:37
Hej Erik, det var en ovanlig dag, alla fåglar ville bada, de tog efter varandra. Går det bra med dig? Idag var det lite varmt i solen ute.
Mycket trevligt! Skarpt och fint! Visst ser man ofta att fåglar inspireras av andra som badar.. Har t.o.m. sett det bland tillfälliga gäster som Sidensvansar.. ett par gånger dessutom i mitt 'närområde'! Man ser ju även att det kan bli bråk om badet, om det är en liten pöl..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2023-02-28 15:39
Tack Jan, de tar nog efter varandra, som människor gör. Det blir ibland bråk i mitt fågelbad också, men det är bara koltrasten som gör så, de andra väntar snällt på sin tur.
Vilken rolig serie. Man ser ju hur den andra fågeln tittar på den som badar och sedan bestämmer sej. Badar en brukar det ju leda till att fler gör det. När blåmesarna badar i vårt fågelbad kan det vara fyra stycken där samtidigt. Härliga bilder som man blir glad av.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-02-28 15:41
Tack Lena! Bland alla badbilder valde jag just denna rad av det skäl du nämner, den förbipasserande blir inspirerad. Samma med mesar och sparvar och finkar hemma, endast koltrasten ställer till bråk, de andra väntar på sin tur.
Vilka härliga plaskbilder! Fin serie du fångat.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2023-03-04 09:08
Tack Johnny! Det badades friskt och länge.