Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Samma promenad i färg 1 av 2

Sitter med fönstret helt öppet så jag kan höra dessa tusen starar som sitter i en jättepoppel i kvarteret. Alla sjunger samtidigt, det är en av höstens bästa upplevelser, varje år. 

Här kommer nu färgversionen av promenaden jag lade ut igår som monokromt. 

Stranden i Åhus, fågelskyddsområdet. Eftersom jag just köpt 10-18mm objektivet så måste det ju användas. Bara att lägga sig på magen och fyra av. Stranden södrut igenSedan, i Blåherremölla, fanns där lite att se på. Kvarnen gick, malde mjöl till försäljning (förlustaffär), frun bakade och serverade. I uthuset kunde jag se en utställning av skånska gåramålningar. En intressant gren av konsten, nog den enda folkliga förr. Skildrade sin tid, fyllde ett syfte. Och vackert att se på. Jag åt några moreller från ett vilt träd, och betraktade en trädstam som låg där i skogen. Där är mycket information som jag inte kan tolka, men fint att se på. Verkaån i sin dalgång. Oerhört liten med norrländska mått, men mycket betydelsefull här nere. Vacker och avkopplande. Solen som silar genom löven. Kunde höra något som lät som en sommargylling, men träden är så höga och lövrika, att det är närapå omöjligt att se fåglarna. Inte mycket vatten och varmt i luften. Går fint att stå mitt i ån. Ganska igenvuxet, det gör inte så mycket.Och jag har hela skogen för mig själv.

Inlagt 2016-09-07 10:08 | Läst 712 ggr. | Permalink
Fin serie - og jeg synes bedst om sådanne landskabsbilleder i farver.
Min favorit her er nummer 2, hvor din 10-18 mm virkelig kommer til sin ret.
Med fotohilsen fra Erik.
Tack Erik!
Fast det är något särskilt med färg, trots allt. Speciellt när de är så varierande avseende ljus och färger. Snyggt!

Särskilt Verkaån i sin dalgång är läcker, nästan impressionistiskt.

//GöranR
Svar från Vibybo 2016-09-08 06:55
Tack Göran! En promenad i denna dalgång, eller andra liknande i Skåne, gör mig alltid lycklig. Bäst är våren med vitsippsmattor, fågelsång och ordentligt vattenflöde.
Det såg väldigt mysigt ut inne i skogen och jag fastnar nog mest för färgbilderna trots att mycket gör sig bra i svartvitt.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2016-09-08 09:29
Tack Lena. Det är bara jag som letar mig fram, försöker finna nya former, överraska. En och annan gång lyckas det. Det är kul att variera sig.