Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Samma promenad i färg 2 av 2

Så har ännu en riktigt varm, torr, vindstilla dag gått mot sin ända. Vad har jag gjort? Kyrkogårdsplantering kombinerat med promenad där jag tog några kort på löv. På eftermiddagen sömn i hängmattan och i kväll lite bildpyssel. Så går en dag.

Här är resten av färgbilderna från Verkaån. När det är färg, så är det färg för mig. Var likadant när jag målade, svårt med återhållsamheten. Men det är så jag vill ha det, jag blir gladare av det. 

Startar längst in i skogen, kom inte mycket längre. Bak stammen till vänster var det elstängsel, och klövar hade trampat upp jorden med källsprång i till en föga aptitlig lera att gå i. Mycket snårigt. Men fint att stå där, såg på en entita som åt från en fröställning. Blev ingen bra bild på fågeln, den gillade inte kameran.Men vackert var där, klev ut i ån. Vattnet nästan ljummet. Samma som den svartvita variantenTräden sträcker sig över hela, en lövsal. Det finns faktiskt fisk i vattnet, någon dm långa och skygga. En trevlig platsEndast de första 200 meterna efter möllan är stigen längs med ån underhållen, sedan förvärras framkomligheten. 100 meter till, och stammarna ligger som plockepinn. Även i ån. Tror det är bra för djurlivet. Närmare möllan har någon lagt en litet försök till fördämning.Här närmar jag mig möllan, det är rensat i å och stig.Sista biten. Mötte här 2 promenerande ungdomar, de ville nog vara i fred. Känns lite romantiskt i stillsamheten längs med vatten och lövtak med ljuset silande ned. Sen var jag framme, hälsade på möllaren och gick till bilen. 

Inlagt 2016-09-08 20:06 | Läst 1027 ggr. | Permalink
Vilket ställe! Där skulle man kunnat uppehålla sig en lång stund för att få fotografera! Härliga naturliga naturbilder!
Svar från Vibybo 2016-09-08 20:49
Tack Mikael. Skånska åraviner/dalar är genomgående väldigt fina, men i varierande skick.