Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Sångsvanen kräver startsträcka

Så var jag riktigt pigg i går förmiddag, och fotograferade hej vilt. Bar långa tunga glasröret i famnen som en bebis, bara att slänga upp och fånga när något intressant passerade. I fickan låg billiga lillkameran, den hade jag mest hemma, tog bilder med den på ett sätt människor sällan tänker man kan använda små kompaktkameror på, resultatet blev över förväntan. Sitter i dag inne med vanliga febern, bra att ha gott om bilder då.

Nåväl, cyklade till dammarna utanför byn, var där före de andra spanarna, det var ju söndag. Men inte jättetidigt. Mitt i dammen hördes sångsvanar, och där var de. De simmade långsamt bort till dammens andra ända, sen startade de.Av en märklig tillfällighet startade de rakt mot mig, solen kom från sidan, och där var en lucka i växtligheten.            Denna är tagen genom ett glest träd.

Inlagt 2017-03-27 11:06 | Läst 748 ggr. | Permalink
Vilken bra serie! Just att dom flyger rakt mot dig och skärpan hänger med bra. Fint fotat!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-03-27 14:10
Tack Björn, det har tagit några tusen bilder och funderande att lära sig skärpa, rätt ljus, rätt fokusmetod, och slutartider 1/1500 - 1/2000 sek nånting.
Det var en fin bildserie du bjuder på och jag ser att du vet hur din Tamron skall hanteras. Mycket bra foto med skärpa över hela serien.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-03-27 16:40
Tack Stig, det har krävt en 5-10.000 exponeringar och lite lyssnande till andra. Jag gör så i min Canon, att i en ruta som upptar 1/3 av tittgluggen, där har jag självföljande fokus med konstant autofokus. Och mycket korta exponeringstider. När det gäller skärpa och detaljer med teleobjektiv är jag lite undrande ibland om nyttan av bildstabilisering, börjar tycka väldigt korta exponeringstider fungerar bra mycket bättre.
Stican 2017-03-27 17:07
Tack för de tipsen.
Ha det gott/Stig
Imponerende serie Stefan. Rena Jumbo flyg :-)
Venlig hilsen fra Erik.
Svar från Vibybo 2017-03-27 21:29
Tack Erik, det är just vad det är, stora jumbofåglar. Tur hade jag, klev av cykeln, tog kameran och gick 50 meter, sen var det bara att vänta lite och ta några bilder.