Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Sista bilderna från i lördags

Bra jag tog så många bilder i lördags så det blev några över till idag. Skall försöka ta mig ut lite och testa en ny kamera som jag impulsköpte för halva priset; Panasonic TZ80. Tänkte mig en promenadkamera. Min NikonP300 är visserligen bra, men når inte så långt. Tänkte mig, att ibland kan det bara vara skönt att ströva lite med något lätt i fickan som når från ett par cm till långt bort, och slippa kilovis med glas, ryggsäck och axelremsväska för att omedelbart kunna fånga allt. Får se vad bildkvalitén blir, det lär visa sig idag när det är nermulet kallsurt väder, kan nog inte begära underverk. Nej, nu kommer bilderna från i lördags, när det var sol och varmt.

Ett trädÄnnu ett träd. Detta är ett favoritträd jag ofta återvänder till. Vissa träd är mer tilltalande än andra.Grodperspektiv i högsta grad.Tussilagon, eller lokalt äldre namn: hästhov.Balkansippan bakifrån...från sidan...och framifrån.Tror detta är en blåstjärna som spontant återgått till en vit form.Någon rosa vårstjärna, kan tyvärr ej namnet.

Inlagt 2017-03-30 09:32 | Läst 2125 ggr. | Permalink
Fina bilder med mycket vårkänsla och jag gillar det låga perspektivet.
Svar från Vibybo 2017-03-30 13:40
Tack, det är kul, jag doppade kameran i spenaten kan man säga.
Vilka fina vårbilder på vackra blommor första bilden är också fin De som svarvar i trä så kan det bli fina saker Ha en fin dag Gert
Svar från Vibybo 2017-03-30 13:42
Tack Gert, tyvärr är inte hantverk alltid så uppskattat idag, har kvar en del jag köpte när jag var ung, brukade vara äldre som gjorde fina hållbara saker och sålde dem billigt, ett fynd!
Det går att finna mönster lite här och var, kul med första trädet.
Grodperspektiv är intressant, känner mig lite som en myra som kikar på dina blommor.
Svar från Vibybo 2017-03-30 13:44
Tack Margareta, det var just det som var min avsikt från början, en analys mitt i prick!
En radda med härliga vårbilder.
Håller med dig angående träd, vissa fastnar man för lite extra. Beroende på form och placering tror jag.
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-03-30 13:48
Tack! Det finns några träd jag gillar extra mycket, går till dem året om. Det känns bra att vara där och se dem, eller sitta under.
Forår er længe ventet og nu må det være lige om hjørnet.
Ved billede nummer 3 har du virkelig udnyttet dit kameras formåen,
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2017-03-30 16:51
Tack Erik, det gäller att inte vara klädd i finkläder, ibland måste jag ner i leran eller genom taggtråden.
Träd är spännande när de går igenom alla faser under ett år, just nu är det mycket naket, men om någon månad så spricker det ut. I min del av världen så regnar det, och det är väl något som behövs i backen.
Dina blomsterbilder är så fina och man blir lite avis på dig , men vi kommer igen.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-03-30 17:24
Tack Stig, det var fint beröm jag fick. Här kommer det efterlängtade regnet just nu, jag råkar på på ett regnfattigt ställe. Tror det får lite fart i helgen, här har utlovats 18 grader i skuggan.