Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Skäggmesar, mest närbilder.

Råkade passera ett rörvassområde just som en flock skäggmesar rastade, några dagar senare var de borta. De flyttar ju sällan ur den tempererade zonen, men undviker mest snö och is. Det är ju alltid trevligt med överraskningar som denna, särskilt som nu när jag hade långa objektivet med. Jag ställde mig i lämplig position, med tanke på skäggmesens säkerhetsvastånd och optikens styrka. Stod stilla riktigt länge, och de kom fram ur vassen. Förresten är de genetiskt närmast släkt med lärkor. Och smälter fint in i rörvass fastän de är ganska färggranna. 

Första bilden är inte den bästa, men jag gillade blicken, det är f.ö. en honfågel.Skäggmesar har en speciell blickHanneSer härligt ut att sitta så, ung hanne. Det gäller att stå blickstill och inte få för mycket mjölksyra i armarna.Miljö och stämningsbild.Närbilder nu.Stilig nog, honanGillar denna bild bäst själv, en riktigt fin hanne. Men denna var nog stiligastAvslutar med några gruppbilder, som var svårt. Det är så litet skärpeplan, att de flesta blev suddiga omkring när jag siktade på en. Två på samma avstånd, men är det de äldsta som har grå streck i skägget eller den yngre?Ung hanne

Inlagt 2016-10-20 18:43 | Läst 662 ggr. | Permalink
Väldigt fin serie på de här fina skäggmesarna! Känner igen det där med mjölksyran och det brukar vara så att när man sänker garden händer det alltid nåt man missar. Här tycks dock armarna vara syratåliga.
Svar från Vibybo 2016-10-20 22:53
Tack Sture. Jag blev själv förvånad över hur åsynen av fåglarna kunde pigga upp armarna så mycket.