Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Små kameror att ha i fickan

De minsta kompaktkamerorna känns oumbärliga, de får man ju en bild med, för de är med, klarar det mesta, och skrämmer inte folk. Har 3 styck, min Nikon P300 tänker jag sälja - det går ju inte att ha hur många kameror som helst. Och Sony RX100 har fått det där kända felet som sägs botas med en uppdatering - autofokusen går igång själv och står och surrar, kameran låter som en rakapparat. Så jag laddade ned uppdateringen, körde den enligt instruktioner ett stort antal gånger med olika datorer och nedladdningar - helt omöjligt, programmet går in i en loop. Söker och finner på internet att Sonys uppdatering är ett skitprogram som helt enkelt inte fungerar, mängder med klagomål, ingen fix. Troligen är kameran dödsdömd, bara en tidsfråga. Så då återstår Panasonics TZ80 - den kan jag rekommendera, alldeles underbar. Enda undantagen är för dåligt ljus och rörligt objekt, samt om man inte känner sig bra och råkar trycka fel på alla små knappar. Här kommer lite promenadbilder med TZ80 från en dag under den senaste infektionen, när den lättade lite en stund.   

  Först till en vän som bor nära, han har en Hibiscusbuske som planterades vid trappen för 30 år sedan, busken ser ålderstigen, men välmående ut. Blommar nu så sällsynt vackert.       2,5 meter hög är den.      Detta är vår egen favorithibiscus i köksfönstret, köpt i Danmark på vägen mellan Dragör och Köpenhamn, de har en hög kvalité på växterna där, värt en omväg.      Sedan ut i trädgården, försöka isolera bakgrunden med liten sensor, gick väl hyfsat.     Här gick det bättre, det är en New Dawn ros, väldigt lättodlad.     Persikorna har inte mått bra av kylan, de har skador allesamman. En rejäl pollinering är grunden för välväxt frukt, men det var ont om insekter och frös gång på gång, måste bara gå illa.     Rudbeckian är alltid tacksam.       Favoritliljan, fylligt röd.       Till sist plommon från Reine Claude trädet, ett våldsamt överflöd av fyllig sötma. Det jättestora trädet är gammalt, går mot sitt slut, ruttnar inifrån, men vem gör inte det?  

Inlagt 2017-08-26 10:14 | Läst 1186 ggr. | Permalink
Du har väldigt mycket fin växtlighet kring dig! Fina bilder! Våren bjöd på köldknäppar här, minns att det var -5° nån natt här under sena våren, och det märks på mina Pelargoner, dom klarade sig men blev inte så 'massiva' som dom brukar bli.. Blomningen har varit sparsam efter det.. Blommor som hamnade på balkongen efter den köldknäppen har däremot växt rejält! Här har det varit mycket sol i sommar och lite regn, kombinerat med lagom värme på mellan +20° till +25°, ganska perfekt egentligen!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-08-26 13:03
Hej Jan, mycket växtlighet har jag runt mig, förenklat skötseln för att klara allt, det var nödvändigt. Det får växa, sen röjer jag ibland. Perfekt temperatur kan jag hålla med om, ju äldre man blir, ju svårare är värmen, här har jag haft gott om moln på himlen, men det gör inget. Förresten heter jag också Jan, ett andranamn.
Små kameror kan ibland leverera stora bildupplevelser, det beror ju bara på vem som håller i den. Tredje bilden är imponerande tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-08-26 16:37
Tack Lena, många motiv visar sig ju bara några sekunder, i dag fick jag bild på först ett mikroplan som passerade, sedan också ett passerande ånglok - badtåget på väg till stranden, och med många glada människor som passagerare.
Det hänger inte bara på kameran. Den bästa kameran är den du har med dig. Etc. :)
Trevliga bilder, gillar också den tredje, plus den första liljan.
//GöranR
Svar från Vibybo 2017-08-27 11:03
Tack så mycket Göran, jag har haft funderingar att skala ned min utrustning.
Trädgårdarna och naturen i allmänhet är ju en outtömlig källa till bilder Har man så en behändig liten kamera kan den vara med praktiskt taget jämt och resultaten blir ju synbarligen väldigt bra! Och jag faller alldeles särskilt för sista bilden, äppelbilden,jag känner stor lust att sätta tänderna i ett av dina äpplen!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-08-27 11:05
Tack så mycket Björn!