Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Solen går upp

Varje dag går solen upp, det är ju inget särskilt, men samtidigt livsviktigt. En del vinterdagar märker man inte riktigt när den eventuellt gått upp. På sensommaren tog jag en liten cykeltur utanför byn, just för att fånga soluppgången. 

Det gäller att hinna före solenoch möta den på vägense hur den förgyller alltgör det vardagliga vackertnu kryper den några grader över horisontenstiger och skiner genom trädens lägre delarkänns välkomnande varmstiger lite tillsprider sin skönhet över fälten en stund innan det torkar uppoch nu är det strax över och allt blir platt.

Inlagt 2016-10-25 15:24 | Läst 1078 ggr. | Permalink
Vissa morgnar blir så här mäktiga, snyggt.
Tack Sam! Det är ett litet lotteri att välja en morgon på SMHIs prognos, och sedan sätta väckaruret och ge sig ut. Ibland har man tur!
Välbehövligt inlägg så att man får bevis om att solen verkligen finns, som det har varit här i dag så glömde den nog bort att gå upp.
Mäktig och vackra bilder, nästan så man stämmer upp i "Din klara sol går åter upp".
Svar från Vibybo 2016-10-25 18:08
Tack Margareta, jag lovar att jag inte gick och sjöng den högt där ute om morgonen! Men mäktigt är det, och bildtillfällen dök upp hela tiden. Däremot förr, när jag cyklade till arbetet, hände det att jag sjöng lite om "de fagra blomsterängar", så vackert det var i gryningen. Men nu har de schaktat nästan hela sträckan, och fyllt det med köptempel i plåt och moderna statarlängor. Varje gång jag åker förbi där tänker jag på hur det kunde se ut innan med vallmoröda fält och gryningssol.
Snyggt, gryningsljus är aldrig fel
Svar från Vibybo 2016-10-25 22:09
Hej, det är väldigt tacksamt att fotografera. Tack!
Oj, vilket vackert ljus då har fått till här! Så ska det se ut!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2016-10-26 06:54
Tack Jan, ljus är en mycket ransonerad vara denna årstid. Men i går stack solen fram!