Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Tema - insekter

Lite mer ur lagret. När frun hade ett ärende, tog jag en sväng med kameran i en skogsdunge intill, där det fanns ett litet vattenhål, träd och gräs. Jag fann, att det hade börjat komma lite insekter, och tog några bilder. Platsen hade lite underlig växtlighet, det blir så när folk dumpar trädgårdsavfall. Bl.a. ett bestånd av de största bollhortentior jag sett. Och så några bilder hemifrån.

Först en harkrank på fönsterrutan. Makro avslöjar verkligen smuts på fönstret.Sedan något som ser ut som en flickslända. Först naturligt ljus.Sedan konstgjort ljusDe är vackra, fantastiska skapelser. Mycket att fundera över, hur allt fungerar. Och hur de upplever omvärld, tid o.s.v.Sen kommer jag närmare. Hur nära kan jag komma innan den lyfter?Så här nära! Ett sländeporträtt.På ett grässtrå satt något slags fly. Såg vitt ut när det flög.En spindel uppenbarar sig, när jag ligger där på magen. Har spindlar sådana ögon som ser ut som klubbor? Eller är denna ett undantag?Och så humlor hemifrånOemotståndligaTill sist en ovanligt stadig bit till blomfluga.

Inlagt 2016-08-30 16:44 | Läst 2580 ggr. | Permalink
Verkligen fina bilder från insektsvärlden. Jag har inget makro själv men en dag ska jag skaffa en, eftersom det finns så mycket dolt som är fascinerande. Harkrankens ben ser riktigt robusta ut här, dom som trillar av så lätt när man försöker fånga och släppa ut en som kommit in. Sländan är häftig med sina blå toner.
Svar från Vibybo 2016-08-30 20:10
Tack så mycket Johan! Ett riktigt makro är bäst , helst lång brännvidd och stor öppning. Men ibland tar jag på fjärilar/sländor med mitt Tamron 600mm, så de sitter kvar. Och där finns en helt ny värld att utforska, det är nog det bästa.
Sländor är otroligt vackra djur med många färger vilket du visar här. fina bilder.
Svar från Vibybo 2016-08-30 20:11
Tack Ingela, hoppas du orkar fortsätta skriva dina bloggar här.
Fina bilder på spännande varelser. Närbilden på sländan, den ser förvånad ut: vad vill du? liksom:)
Svar från Vibybo 2016-08-31 11:51
Tack Catharina. Det var väl alla blixtavfyrningarna mitt i nosen på den där den satt helt lugnt i solen, kan göra vem som helst förvånad.
Härliga bilder från den lilla världen. Spännande att se alla detaljer och hur de strävar...Hmm, fick mig att fundera på om man skulle prova att filma med makrot, men låter svårt...
Svar från Vibybo 2016-08-31 22:38
Tack! Har bara sett makrofilm på Youtube, aldrig testat själv.