Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Tema: Vadare, snäppor

En serie bilder på snäppor, troligen myrsnäppa, men en och annan kärrsnäppa kan ha insmugit sig. Är inte helt säker. Alla tagna vid en liten strandpromenad vid Åhus, i våtmark just vid havskanten. Och så finns där en ung fiskmås också, den bara hoppade in. Denna dagen hade jag tur, fåglarna var lite närmare än vanligt, och inte så rädda för min annars skräckinjagande gestalt (åtminstone för fåglar).

           

Inlagt 2016-08-31 19:57 | Läst 2801 ggr. | Permalink
Hej, det är kärrsnäppor (i olika dräkter) på bilderna. Dessutom en ung skrattmås.

/ Daniel
Svar från Vibybo 2016-08-31 21:07
Tack! Jag njuter mer av att se än artbestämma, men det är ändå alltid kul att se vad det är. Alltid tacksam när någon tar sig tid och ork att berätta. Lär mig lite mer efter hand, men tilltagande trötthet kan göra att motivationen sviker emellanåt.
Det verkar vara en givande strandpromenad du har hittat!

Förutom den unga skrattmåsen är det bara kärrsnäppor på bilderna. Det svarta på magen spikar artbestämningen. Senare på året när de har ruggat över helt till vinterdräkt kan vadarna utgöra en riktig utmaning vad det gäller artbestämning så det är en bra att öva sig på känna igen kärrsnäppans proportioner och hållning när den fortfarande låter sig identifieras på sin svarta/svartfläckiga buk.

/Magnus
Svar från Vibybo 2016-08-31 21:13
Tack! Den svarta fläcken på snäpporna förvirrade mig lite, och skrattmås kunde jag inte gissa, det är ju sån skillnad på en vuxen. Tycker artbestämning av vadare är rysligt svårt, och svårt att hinna med. Är något trött och sjuklig, så inlärning tar länge tid.
Är alltid tacksam när någon berättar för mig, och ger mig av sin tid, för sin egen tid är det värdefullaste man kan ge bort.
Hög kvalitet på dina fågelbilder, dit har jag långt! Ändå ser jag att du har samma objektiv. Antr du är bra mkt närmare (Jag var väl uppåt ett par hundra meter bort, åtminstone 100) Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-08-31 22:44
Tack Björn. Jo jag var nära, en 20-50 meter, stående fritt. Inte mycket beskärning. Och vackert vindstilla väder hjälper.
Fina bilder på kärrorna unga som gamla- Unga skrattmåsar har jag alltid gillat med sina ljusbruna och svarta inslag. Den på bilden föddes i år. Notera att de unga kärrorna, födda i år, har prickigt bröst. Äspets "korran" är en mycket trevlig lokal, jag misstänker det var där du var, i den där lagunen.
Svar från Vibybo 2016-08-31 22:47
Tack! Var mest vid de pölar som är vid sidan om lagunen, kom närmast där. Och nu har jag lärt mig prickarna också.
Kanon fuglebilleder - jeg faldt for det sidste.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från Vibybo 2016-08-31 22:52
Tack Erik. Du har lite svårare med fågelfoto med ditt elfordon, hade nog kört fast i sanden på den platsen. Men det finns ju så mycket annat att ta bilder på.
Erik Madsen 2016-08-31 23:01
Det har du ret i - men følg mit næste blogindlæg - så skal du bare se!
//Erik//
Riktigt nära har du kommit och fått fina bilder.
Speglar sig fint också.
Svar från Vibybo 2016-08-31 22:53
Tack Margareta, jag kom oväntat nära. Så är det med det vilda, man vet aldrig innan.
Väldigt fina fågelbilder. Inte minst flyktbilden, sådana är lite svårare att ta.
Svar från Vibybo 2016-08-31 22:55
Tack Ernst Göran. Man får ha lite tur helt enkelt.
Fina bilder här, och artbestämningen är redan gjord läser jag bland kommentarerna! Det jag kan tillägga är att när jag har sett Myrsnäppor så har alltid dess längsgående ränder på hjässan varit lätta att se! Ungefär så som Småspov också har, men däremot inte Storspov!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2016-08-31 22:58
Tack Jan! Randig mössa var det. Men nu ska gubben sova innan laptopen åker i golvet, godnatt.
Fina fågelbilder är det, hög kvalitet! Må gott, LO
Svar från Vibybo 2016-09-01 06:23
Tack så mycket Lars Olov.