Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Tosteberga ängar, landskapet presenteras

Ängarna är ett naturvårdsområde vid grund skärgård. Här finns betesdjur, ängar, träd och taggiga snår. Lite vilt, men framför allt är där vackert året om, lagom långt att promenera, samt har en viss variation av fåglar. Och fotografisk promenad innebär många stopp. Antingen för att bara stå och titta, eller ta en bild. Känner för övrigt som många skriver, att bilder lätt samlas på hög, och det hinns inte med riktigt. Å andra sidan kan man fullständigt strunta i det, och göra det men tycker är roligast, njuta av vädret medan det varar. Sommaren är kort. 

Börjar med att presentera landskapet. Så får det andra komma vid ett senare tillfälle. Alla bilder är tagna med mobilkameran, bekväm att ta upp ur fickan. 

Täta snår där småfåglarna trivsBlomsterängarGott om sten och gärdsgårdarI skuggan fanns fortfarande gullvivorHagtorn, gullvivor och havHagtornEtt bra träd att sitta under och spana mot havetÖrtbeväxta hasselsnår. På våren med blå, vit och gulsippor. Och enstaka nycklar. Och så över till något helt annat. Denna bild är från just utanför byn. På denna väg kan man ibland se lärkfalk, hare eller annat. 

Inlagt 2016-05-25 10:44 | Läst 1382 ggr. | Permalink
Riktigt fin sommarkänsla i dina bilder Stefan och den sista skönt ljus! Ha det gott!
Svar från Vibybo 2016-05-25 11:36
Tack. Hoppas du också kan komma ut och suga in allt underbart innan vintern är här.