Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Trädgårdsmakro eller Mr Bumblebee visiting miss September Charm

Ibland känns trädgården som en outsinlig källa att ösa ur, rent bildmässigt. Detaljer än här, än där. Ljus, färger. Men ljuden från fåglar hörs ju inte på bilderna. Och inte känns den varma känslan från solen. Eller det mjuka gräset under bara fötter. Inga strumpor här så länge det inte hänger istappar i tårna. 

Jag måste erkänna, att jag tagit förskräckligt många bilder på humlor. I denna omgång, och en eller 2 till, blir det en myckenhet av humlor. Kanske fånigt, men jag kunde inte låta bli.

På grekisk vädd, tror jag blomman heter. Den sprider sig villigt. Lite blåaktigt ögaHumlor startar med en attans hastighet, och kan sitta på blomman från 1/10 sekund till 3 minuter kanske. Så det gäller att stå blickstill i en obekväm position, och ha en väldig tur när de lyfter. Närmar sig under ifrån Om en humla blev rakad, skulle den nog se rätt mager utMed snabeln bereddännu närmare. Lagt den på 500px också, där jag gett bilden namnet "Mr Bumblebee visiting miss September Charm" Blomsterflugan försöker likna en getingOch här är en getingsom pollinerar hallonen hemma. Annars gillar jag inte getingar alls, de är extremt farliga på fel plats vid fel tidpunkt. Men i år har de varit väldigt få. 

Inlagt 2016-08-23 19:07 | Läst 882 ggr. | Permalink
Riktigt fina macrobilder, humlor gillar jag skarpt, dom är lugna o fina, men getingar är jobbiga o riktiga självmordskandidater, må fint, LO
Svar från Vibybo 2016-08-23 19:48
Så rätt Lars Olov. När hösten går framåt, och maten tryter för dem, är getingar förfärande aggressiva. Är de lite slöa är de väldigt stickbenägna. Och kött älskar dom.
Hej Stefan.
Billede nummer 3 må du kunne afsætte til et eller andet naturmagasin.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2016-08-23 20:50
Många tack Erik!