Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Två av varje

Just så det var det i arken, två av varje art. Och så visas fåglarna i denna bildserie, två av varje. I dag är en sådan dag det är skönt att sitta inne i morgonrocken och tulla på bildlagret. Har framkallat en lång rad bilder från i fredags, då ett idealiskt vinterväder kom över hemtrakten. Lite lagom snö, lite is, strålande sol, vindstilla och ett par minusgrader. Jag promenerade runt med några kilo kameror och objektiv hängande på mig, helt lycklig. Välhängd kan man säga. Vit snö, blå himmel, skuggspel, färgklickar, och fåglar! Inte att förglömma isblänk än hit än dit. Det gnistrade och lyste. En riktigt lyckad promenad blev det vid sjön några km hemifrån. 

Jag startar med kråkan, som lite försiktigt placerat sig mot solen på lagom avstånd. Har jag månne frö med mig till den också?Efter en stund slog den sig till ro; nä inte idag. Sedan flög den.Nötväckan däremot kom nära, och tog en och annan jordnöt att stoppa i barkspringorna omkring.Promenerade oblygt.Entitan är, näst efter nötväckan, snabbast att upptäcka en misstänkt bärare av frön och nötter. Jag t.ex.Nå, blir det något?Blåmesen far runt som en tätting.Börjar få sin vackra vårblå färg.Denna talgoxe satt blygt i skugganmedan detta exemplar visade hur vacker SVENSK vinter kan vara.

Inlagt 2017-02-28 10:19 | Läst 2251 ggr. | Permalink
Trevlig bildserie du hittat i bildlagret och i vacker vintermiljö också.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-02-28 12:27
Tack så mycket Stig!
Oj vilket fint vinterväder ni verkar ha! Här är väldigt milt och nästan ingen snö, lite regn men också lite sol.. och vindstilla.. tycker nästan att det luktar vår! Imorgon är det nars.. hur bra är inte det? Gillar bilden på Nötväckan, den sitter så extremt lodrätt! Aha, bilderna var från i fredags läste jag nu..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-02-28 16:48
Tack Jan, och sedan fredags har det varit mellan 4 och 11 grader varmt i skuggan; således inte skuggan av snö kvar. Men jag tog många bilder, så fler vinterbilder kommer i veckan, som ett minne av det som varit.
Ni har många här verkligen pippi på att fånga pippin på bild..
Men det är för den skull alltid fint att se för fåglar ger livsglädje på många sätt.
Ha det bra
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2017-03-01 08:02
Tack du, det är bar sådan jag är, det går inte att låta bli.
Ser ut att ha varit en strålande dag! Kråkan på andra bilden gillas extra mycket!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-03-01 08:03
Tack Björn, en strålande dag var det. Troligen den enda ideala vinterdagen denna vinter.
Fina bilder på våra "vinterfåglar". Härlig dag ser det ut att ha varit också. Ha det gott!
Svar från Vibybo 2017-03-01 22:15
Tack! Ja, man kan ju kalla stannfåglar för vinterfåglar, för det är de ju. Det var verkligen härllgt, blev nog 300 bilder på en timme, och hundra till hemma. Kommer senare.