Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Vitkindad gåsfamilj

Den 10 Juli är de vitkindade gässlingarna halvvuxna. Ännu är de duniga och söta. Gåsfamiljen har lugna dagar med lugnt vatten och hyfsat bete, inga större störningar. Men säkert dyker det upp en och annan varelse som vill ha gåsstek. Just nu denna dag var det emellertid mycket lugnt. 

... och vem är du?

Inlagt 2022-09-03 15:10 | Läst 750 ggr. | Permalink
Den är väl klassad som invasiv art?
Svar från Vibybo 2022-09-04 11:01
Inte vad jag vet, men många bönder och jägare vill nog ha det så, EU har å sin sida vägrat, och så vitt jag vet är den fridlyst. Den dök bara upp en dag för ett antal år sedan i våtmarkerna jag går i, trängde snabbt ut mycket av grågässen. Så det kan se invasivt ut.
Kul med gravanden på slutet. Gåsen ser ut att stirra på den. FIna bilder på de vitkindade med sina inte så små ungar. jag har nog inte sett dem i det här åldersspannet. Fortfarande rätt söta och lite tufsiga med du här och där.
Svar från Vibybo 2022-09-04 11:03
Tack Lena, de växer som du säger, väldigt snabbt. Har fönstret öppet när jag skriver detta, lyssnar på transträcken utanför.
Kul med alla ungar du har på andra sidan. Jag tycker inte jag ser så många ungar här för gässen
Svar från Vibybo 2022-09-04 11:05
Tack Peter, grågåsungar ser jag väldigt sällan, de döljs i vassområdena. De här däremot var i ett fågelskyddsområde, har nog vant sig vid folk, kände nog igen mig.
Hej Stefan.
Stille og uforstyret familieliv, men der kom lige en fremems forbi - gost fanget Stefan.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2022-09-04 11:07
Hej Erik, ett stilla familjeliv är det bästa en dag bjuder på. Att en gravand simmade tillsammans med gässen var märkligt, men de har varit på samma plats tätt tillsammans i månader.
Hej Stefan, det ser ut att vara gott om dom hos dig :-) Häruppe och i Dalarna har jag knappt sett dom i år. Vad fort dom växer, här är dom redan halvstora. Ha det gott! / Björn
Svar från Vibybo 2022-09-04 11:09
Tack Björn, de växer lika fort som på en broilerfabrik, men de måste bli stora, tunga och duktiga på att flyga innan det blir kallt. Men det är ändå märkligt hur fort de växer.
Det går fort den där tiden. Från en vecka till en annan kan de ha växt på sig enormt. Fina bilder och kul sista bild.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2022-09-04 11:11
Tack Johnny, mina bilder har ju följt dem, det går illa fort med tillväxten. De har bott mycket nära grannar med gravänderna, utan synligt bråk, men att någon av dem skulle simma tillsammans var oväntat.
Många fina bilder på gässen! Kul att det är så många på bilderna. Riktigt snyggt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2022-09-04 11:12
Tack Bjarne, de vistas nära tillsammans som skydd, passar på varandra mot räv, mink och örn.