Annons

Senaste innehållet av Wachtel

  1. Wachtel

    Slaget i Krugerparken - såg ni den?

    Vistt var det tjatigt men de visade också hela klippet i följd utan kommentarer sist i programmet. Den gick faktiskt på TV för något år sedan också, kommer inte ihåg vilken kanal men det var nog SVT.
  2. Wachtel

    Slaget i Krugerparken - såg ni den?

    Just nu går den på Kunskapskanalen.
  3. Wachtel

    Brunsvart Hacke

    Det är troligen nedsmutsning. Fjäderdräkten är ju "kladdig". Man får hoppas att den kan bli av med det.
  4. Wachtel

    Hitta vilt

    Sätt dig i ett område i gränsen mellan två naturtyper. Ex skog och åker eller tom i gränsen av ett hygge och äldre skog. Sitt still och vänta. Under långa tråkiga pass vid älgjakt har jag vid flera tillfällen haft mesar som klättrat på mig. Vill du fota däggdjur så tänk på att sitta i rätt vind...
  5. Wachtel

    LCD-skydd?

    GGS skydd har jag på min D300s. Snyggt och praktiskt.
  6. Wachtel

    Lite sugen på två styck gluggar till Nikon D300S

    Har du funderat på Nikons VR 105/2,8? Mycket trevlig glugg som jag har till min D300s.
  7. Wachtel

    Cyberphoto!

    Jag har handlat en hel del från Cyberphoto men bara om varan var markant billigare där eller svår att få tag i härhemma. Pålitliga leveranser men visst kan man få vänta någon extra dag pga Postens hantering i Umeå.
  8. Wachtel

    Nikon 24-70/2,8 eller alternativ??

    Kolla även Moose Peterson, han gillar nya 24-120/4.
  9. Wachtel

    Hur stöt- och vädertålig är en D7000?

    De du nämner är mer skyddade och har starkare konstruktion. Om man vill hitta gränsen är det väl bara att testa. TRG:s variant känns lite väl våghalsig för min del :)
  10. Wachtel

    När på dygnet se bäver?

    Enklast är att hitta hyddan de bor i. Yngre bävrar kan också bygga bo i själva strandbrinken. I skymning och gryning är störst chans att få se dem på land. På våren är det enklare då man kan bevaka (ha!) de första vakarna de använder.
  11. Wachtel

    Mörka bilder med D300s

    Då behövs mer avancerade kameror eller ljusstarkare objektiv, ex 35/1,4, men det blir dyrt. Börja använda den inbyggda blixten. Den är helt OK för tillfällen då man inte behöver mycket extra. Jag kommer nog att köpa en sb-400, betydligt billigare men räcker för mina behov då jag mest fotar utomhus.
  12. Wachtel

    Allt borta i brand - råd inför nyanskaffning

    Det är väl inte varusmuggling att handla i London och ta med sig prylarna hem till Sverige? När det blir dags för det stora teleobjektivet så kan nog London vara aktuellt för min del.
  13. Wachtel

    Bra makroobjektiv?

    Titta även på Nikons 85/3,5. Har själv 105/2,8 VR och det är mycket bra om du vill satsa lite mer.
  14. Wachtel

    Byta 17-50/2,8 mot fasta?

    Jag har också en D300s och har precis blivit klar med min övergång till fasta. Har nu 35/1,8 DX, 105/2,8 och 300/4. Jag har inte upplevt behov av en vidvinkel ännu men när det kommer så blir det nog trots allt en zoom. Det finns enligt mig inget vettigt fast alternativ i "riktig" vidvinkel för DX.
  15. Wachtel

    Normalobjektiv

    Eftersom du nämnde ljuskänslighet bör du inte missa 35/1,8. Ett mycker trevligt objektiv som jag använder ofta. Tillsammans med en 16-85 (begagnad om 6 tkr verkligen är gränsen) så har du bra förutsättningar.
ANNONS