Den alternativa julkalendern.

24exp - Missa inte starten av 24exp!

Vill först och främst nämna nämna hur glad jag är och hur oerhört kul det är med den positiva respons mitt lilla julfotopåhitt fått. 

Om du har missat vad som är på gång så snabba på och ta en titt på första inlägget i '24exp' där all information om den alternativa julkalendern finns.

Idag ska den första bilden tas!

Se bara till att komma till start för sedan är det bara att mata på! 

En bild  från förra omgången av 24exp, Olympus Trip 35, (c) Freja Sundkvist 4 år

 /Jocke

Inlagt 2008-12-01 09:44 | Läst 4148 ggr. | Permalink
Hehe. Duktig 4-åring! :) En riktigt fin bild hon tagit. Nära och bra!
Svar från joakimsundkvist 2008-12-01 12:23
Det här är nog min personliga favoritbild från förra årets omgång. Trip 35:an är kapabel att leverera riktigt bra bilder men den har bara två tider 1/200s och 1/40s varav den den senare är den som används när kameran körs "manuellt" i blixtläge.

1/40 och barn ger garanterad skakningsoskärpa. I kombination med fokusering via symboler så minskar inte risken att få suddiga bilder ;)

Autoläget visade rätt ofta "röd flagga" i sökaren och för att ens kunna ta bilder var det ofta som Freja fick ställa om kameran på f/2.8 och sedan hoppas att det inte blev för underexponerat. I år fick hon ännu ljusstarkare film och hon har även fått låna den blixt, en Leica SF-20 som jag fick med när jag köpte min M6:a. Min sambos gamla blixt var lite för lurig att förstå för en 5-åring.

/Jocke
Måste kolla om jag har en tom kamera hemma.
Letade i går kväll, men det satt film i alla med ett anta exponeringar på.
Osystematisk är man i bland.
Hassebladaren till vilken det finns tomam magasin känns lite stor att släpa med dagligen till jobbet.
Svar från joakimsundkvist 2008-12-01 12:28
Annars är det ju "bara" att läsa av räkneverket, försiktigt spola tillbaka filmen så att du inte drar ut den helt och sedan bara skriva på filmrullen hur många "blinda" exponeringar du behöver ta när du stoppar till baka filrullen efter jul. En eller två extra blinda exponeringar och du är garanterad att inte få några dubbelexponerade bilder.

På det sättet blir du lite friare i ditt val av kamera.

/Jocke
Första bilden tagen.Tittade automatiskt på baksidan hur bilden blev.Har ju fotat digitalt nu i 4 år.Det är gråmulet och trist ute,jag ska ta en bild var dag när jag går ut med hunden.Fick andvända blixt.
FH Kenneth
Svar från joakimsundkvist 2008-12-01 21:45
Nu går det inte att tjuvtitta! Precis som barnen nyfiket och tålmodigt får vänta på julafton får även vi ge oss till tåls och vänta ;)
/Jocke