24 exponeringar

Den alternativa julkalendern.

24exp - Den alternativa julkalendern

Tiden går fort och vi är snart framme i December månad.

Åter igen drar det ihop sig till julkalender och det är dags att leta efter lämplig kamera och gräva i frysen efter lämplig film. I frysen har jag hittat Fuji Superia 800 ASA färgfilm och en M6:a med en 28mm f/1.9 optik. Jag tror att det blir en lämplig kombination i kampen mot vintermörkret.

Barnen ska givetvis få köra med varsin egen kamera även i år.  De har inte valt färdigt ännu men det lutar åt att de två äldre kör med varsin Olympus Trip 35 och att minstingen kör med en engångskamera.  För mig och de äldre barnen blir det fjärde året i rad som vi kör vår alternativa julkalender.


En liten kamera jag hittade när jag letade film i frysen ;)

Reglerna är enkla:

- Leta fram en gammal eller nyare analog kamera.
- Ladda kameran med valfri film.
- Ta en bild per dag från den 1 december fram till julafton 24 december.
- Framkalla filmen tidigast på julafton.
- Inga teman.
- Inga priser förutom en packe fina bilder och en massa fotoglädje.

Grundtanken inför första omgången var att använda en 135-film med 24 exp. då det var likheten med julens 24 som fick mig att fundera på en ”alternativ julkalender”. Tillsammans med första årets deltagare kom vi dock snabbt fram till att låta reglerna vara lite friare och därför är alla typer av film som t.ex. 135-36 exp. eller mellanformat med t.ex. 120-film helt OK. Med 120-film tvingas man till att göra ett filmbyte mitt i perioden.
 
Tips:
När du väljer kamera så kom ihåg att du låser kameran från annan användning under perioden.

Tänk också på att det är mörkt under december och att snabb film, ljusstark optik, stativ och blixt kan underlätta att få till en bild varje dag. Du väljer själv dina begränsningar/möjligheter.

Första årets startinlägg hittar du på:
http://www.fotosidan.se/blogs/24exp/24879.htm

/Jocke

Postat 2010-11-30 12:38 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera