Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvist dag 1 2009

Kul att äntligen komma igång!

Jag har idag varit hemma VAB (vård av barn) med Liv. Hon ramlade från gungan på dagis i fredags och bröt ett nyckelben. Hon är rätt OK men det har varit bra att hålla henne borta från alla vilda dagiskompisar ett par dagar. I morgon ror vi att hon är så pass bra att hon får vara på dagis.

Under eftermiddagen lyckades jag och de tre barnen ta oss iväg för vaccination. Egentligen så var det bara Liv och medföljande förälder som skulle få vaccin. När jag ringde och stämde av att det skulle finnas vaccin fick jag besked om att det var OK att även ta med storasyskonen. Jag fotograferade en hel del på vårdcentralen men ingen av oss tog någon 24exp bild där.

På kvällen har vi varit på Suzuki julkonsert. Embla spelar piano och Freja tvärflöjt. Jag hade tänkt hitta av en vimmelbild under fikat men hade så fullt upp med att hålla reda på barnen och min övriga kamerautrustning. I all hast blev det en bild på Liv i bänkraden bredvid mig. Jag tror att Liv han titta bort.

Freja och Embla hämmades en del av att vi för sent upptäckte att batterierna var alldeles för dåliga i Emblas kamera. Det är likadana batterier som i blixten på kameran som Freja använder så med lite trixande lyckades de ta sina bilder under musiklärarnas julspex. Freja tog sin bild i starten av föreställningen och Embla fångade en gruppbild på alla lärare i slutet av föreställningen.

Liv fick inte ta någon bild idag men i morgon så blir det till att både skaffa batterier och en engångskamera.

Bild från genreepet förra veckan. Då gick de bra att smyga om kring nere vid de som spelade.
M6, 28mm, Superia x-tra 800

I kväll var jag förpassad till läktarplats och då fick telet komma till användning istället.

Freja spelar tvärflöjt
D200, Nikon AF 80-200mm

/Jocke

Inlagt 2009-12-01 23:00 | Läst 951 ggr. | Permalink
Köttbullar och lingon året om :) Fina bilder och som vanligt hjälteinsatser från föräldrarna. En dokumentär gräsrotsrörelse med berättarkvalitéer som får publik spridning.
/Hans
PS. Kul fotoidé som jag själv låtit mig inspireras av och tog därför min första bild igår.DS.
Svar från joakimsundkvist 2009-12-03 00:06
Jag hade faktiskt räknat med att du skulle nappa och haka på ;)

Vilken kamera kör du i 24exp?

Lite motvilligt måste jag erkänna att det inte blev köttbullar och lingon igår. Tisdagar mellan jobb och spelning finns det bara en sak som går tillräckligt fort att laga till och hinna äta och det är blodpudding!

/Jocke
Hej Joakim.
Eftersom det till vardags är en mätsökarkamera med film använder jag en lånad kameramobil just för det här ändamålet. Något helt nytt för mig. Mycket lättare att ta bara en bild om dagen dessutom :)
/Hans