Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvist dag 3 2009

Dagarna flyter på men barnen behöver fortfarande påminnas om att de måste ta sina bilder. Ofta har de stora planer men sedan glömmer de bort att genomföra det de tänkt sig. Jag tog min 24exp-bild när jag var med Embla på pianolektion. Freja fotograferade mig och min sambo bara för att ta en bild. Lilla Liv fick lite hjälp och fotograferade i riktning mot storasystrarna när de låg och tittade på TV. Embla väntade till precis innan hon skulle lägga sig och försökte ta en stämningsfull bild på julstjärnan vi har i sovrumsfönstret. Den blir nog jättemysig med blixt rakt på!

I slutet av förra veckan var jag deltagare på ett seminarium "Sune Jonsson och det dokumentära fotografiet". Mycket intressant och mycket trevligt!

M6, 28mm, Superia X-tra 800
Arkivet på Västerbottens museum i Umeå. Vi tittar igenom en del av Sune Jonssons efterlämnade bildskatt. Här är det bilder från New York. Det är givetvis originalbilder som Sune själv stått och tagit fram i mörkrummet. Därav de vita handskarna.

 

/Jocke

Inlagt 2009-12-03 22:38 | Läst 932 ggr. | Permalink
Får försöka ta mig till Västerbotten vad det lider. Skulle vara en upplevelse att få se Sune Jonssons bilder i verkligheten och kanske gå några av hans stigar :)
-affe
Svar från joakimsundkvist 2009-12-04 23:29
Västerbotten är väl värt ett besök. Jag lockades hit och blev sedan kvar ;)
/Jocke
Fin bild Jocke. Kan titta länge på den. Har inte framkallat mina filmer från det tillfället än. Men jag tycker du fick en riktigt bra bild där detaljerna som ikonerna och hans gatufotobilder kan skymtas. Uppmärksamheten bland oss som var där går inte att ta miste på...
Hans
Svar från joakimsundkvist 2009-12-04 23:31
Tack! Att kunna titta länge på en bild är i dagens snuttifierade och brusiga samhälle nog den finaste kritik en bild kan få.
/Jocke
Fin bild på de nyfikna och fotointresserade åskådarna, Jocke.
Svar från joakimsundkvist 2009-12-04 23:35
Tack! Ofta är just fotografer lite svårare att få på bild men här var alla så upptagna med Sunes bilder att det gick att tränga sig in lite närmare.
/Jocke