Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvist dag 4 2009

Varför klagar man på måndagar när det är på fredagar när man kommer hem från jobbet som man är som allra tröttast? Alla väntade länge med 24exp-bilderna idag. Jag ångrar att jag inte tog med kameran på lunchen idag. Vi är några på jobbet som varje fredag ser till att luncha tillsammans och vi botaniserar och försöker testa de flesta av de ställen som Umeå erbjuder. Idag var det ett lyckokast. Vi hamnade på Paltrestaurangen som drivs av Öppen Gemenskap och sällan har jag blivit så trevligt bemött och ätit så gott. Dagens bild borde givetvis ha tagits inne på restaurangen.

Embla och Freja tillbringade början av kvällen hemma hos kompisar och min bild tog jag när jag hämtade dem. Familjen de var hemma hos har dekorerat hela trädgården med ljusslingor och belysning i alla tänkbara färger. Jag gjorde ett försök att fånga en liten del av det på bild.

Embla tog sin bild när vi satt bänkade i TV-soffan. Hon är inne i en antidogma period och gör allt för att arrangera sina bilder. Det är visserligen zoom på hennes kamera men det har jag inte visat. Jag har försökt att lära henne att man måste gå nära. Idag tog hon mig på orden och stod så nära att när jag inte rymdes så bad hon mig sitta som en ostkrok i soffan så att jag skulle synas. De flesta andra fotografer skulle ha tagit ett steg bakåt!

Freja brände av en bild på mamma på c:a en meters avstånd. Först smög hon sig nära och ropade sedan "maaammaaaa" med stark röst. När min sambo vände sig om möttes hon av den stora ljuskanonen. Jag tror att hon han med att le innan bilden togs.

Liv har fortfarande lite svårt att hantera sin lilla engångskamera. Den har visserligen blixt men oftast som skymmer hon blixten med fingrarna. Livs bild idag togs i riktning mot mig. Idag var det första dagen som hon inte grät för att hon inte fick ta en till bild.

Idag så visar jag en barnbild. Jag kan inte sluta fotografera mina små.

Gofika på NUS

M6, 28mm, Fuji Superia X-Tra 800
Gofika på NUS med 8:a-åringen Embla

/Jocke

Inlagt 2009-12-04 23:26 | Läst 1595 ggr. | Permalink
Fin bild och trevlig läsning, Jocke.
Svar från joakimsundkvist 2009-12-05 23:42
Tack, det är kul med alla trevliga läsare!
/Jocke
Tack Jocke, jättefin och klurig bild på Embla och kul att du fått till en så fotoälskande familj.

Har inte hunnit få med mig filmer till jobbet men du kan se fram emot ett litet tillskott mot slutet av veckan så kanske kan ni börja köra 96exp en tid framöver ;-). (själv begränsar jag mig inte till 1 bild om dan, imorrn blir det nog snarare 2000 st)

mvh/Kalle
Svar från joakimsundkvist 2009-12-05 23:44
Låter bra med filmerna!

Jag tror att vi behöver gå en kurs där jag får lära mig att ta fler och du får lära dig ta färre bilder ;)
/Jocke