Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvist dag 8 2009

Ingen hade tagit sina bilder när jag kom hem från jobbet. Själv så väntade jag till efter middagen. Igår hamnade Embla och Liv i bild och i rättvisan tecken bestämde jag mig för att idag fotografera Freja när hon spelade tvärflöjt. Strax fototillfället hade jag försökt slita loss en av hennes framtänder. (Den satt jättelöst och hon bad mig försöka ta bort den.) Tyvärr så satt tanden lite hårdare än jag trodde och det hela slutade med att Freja storgråtande låste in sig på toaletten för att gråta ut och sura en stund. Hon var forfarande sur på mig när jag tog bilden och tanden satt fortfarande kvar.

Samtidigt med tandkaoset blev Lilla liv alldeles till sig. Hon såg att jag fotograferade och hon ropade "min, min min..." ända till det att jag plockat fram hennes kamera. Det blev en snabbshot för henne även idag. Freja och kanske Embla och mamma kan ha fastnat på bilden. Engångskameran är inte lika smart konstruerad som den sort vi använt tidigare och nu verkar vi ha glömt blixten att stänga av blixten. Hmnnn .... hoppas  att den räcker en stund till.

Embla ville arrangera sin bild och tyckte inte att det räckte med ett stilleben med bara en röd ammaryllis. Hon bad mig att hämta och ställa även den stora vita amarylisen bredvid den röda. Tyvärr så hade jag lite för bråttom och när jag lyfte krukan så vek sig den ståtliga blommans stjälk på två ställen och gick nästan helt av. Ironiskt nog så akompanjerades mina elaka grymtanden av tonerna av melodin Amaryllis från Frejas flöjt.

Freja var den som tog sin bild sist av alla idag. Idag hade hon koll på både blixt och avståndsinställning! Det blev en bild på en familjekummel på köksgolvet. Jag låg underst och alla de andra låg ovanpå!

Efter att lite våldsammare ha borstat Frejas tänder så ligger tanden i ett glas på hennes nattduksbord. Jag undrar om tanden kommer att ligga kvar där när hon vaknar?

Dagens bild blir en flöjtbild från en av Frejas Suzuki spellektioner:

Frejas flöjtlärare
M6, Summitar 50mm, Fuji Superia X-tra 800

/Jocke

Inlagt 2009-12-08 23:25 | Läst 1700 ggr. | Permalink
Det blev en ganska kul bild! ;) Och även lyckad vad gäller komposition och skärpa, och såna där tekniska detaljer.