Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvistarnas sextonde dag

Barn ser och gör saker på ett helt annat sätt än vi vuxna. Att låta barnen få ansvara för att ta en bild varje dag under 24exp är väldigt givande men ofta också rätt krävande! Att fotografera är ju inte jätteviktigt (även om vi är många här på FS som tycker det). Är det tillåtet att bli arg bara för att barnen inte vill ta sin bild?  Nej, jag tycker inte det. Samtidigt kan jag inte låta bli att bli irriterad när de inte vill fotografera. Nåja, Embla överraskade med att ta sin bild redan på skolan. Det blev en bild på kompisen "Karro".


Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Olympus Trip 35, Kodak 400 ASA , (c) Freja Sundkvist december 2007

Freja hade terminsavslutning med julteaterföreställning på dagis men tog inga bilder där. Hon var heller inte så sugen på att fotografera när hon kommit hem. När en 5-åring är på "jag rymmer hemifrån" humör så är det bara att bita ihop. Man ska inte stoppa en kamera i händerna för då går den sönder. Jag trodde att det skulle hjälpa med lite blodsocker från middagen för att få igång henne.  Freja ville nog vara fortsatt sur för hon vägrade att äta middag också! Det blev inga bilder med Frejas kameror idag :(

Jag smet ifrån "kaoset" hemma och åkte till Umeå fotoklubbs månadsmöte. Vi åt julgröt, skinkmacka och bytte julklappar med varandra. Inslagna bilder blandades i en säck som tomten sedan fick fördela. Jag fick en jättefin landskapsbild från Helgumannen på Fårö Gotland av Peter Stenhotten och min bild "Du är så..."   hamnade hos Anders Westerlund .

Jag tog min dagens 24exp-bild i samband med julfikat på klubben. En handfull andra 24exp deltagare hade kommit på samma briljanta idé så det fanns gott om både glada fotografer och analoga kameror vid mötet.

/Jocke

Inlagt 2008-12-17 01:10 | Läst 4001 ggr. | Permalink
Tycker det är en fin bild Freja tagit, trots oskärpan!
Svar från joakimsundkvist 2008-12-17 23:36
Tack Johan! Jag gillar också bilden och tycker att det är kul att via barnens perspektiv få sätta sig in i hur de ser världen.
/Jocke