Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvistarnas sjuttonde dag

Jag hade tänkt att köpa julgran idag. Barnen skulle få vara med och få välja. Efter en sen dagishämtning styrde jag bilen till den försäljningsplats där det finns både en bankomat och granförsäljning.


Leica Z2X, Kodak 400 ASA, (c) Embla Sundkvist december 2007

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag har sällan mycket kontanter på mig och gissade att granförsäljarna inte skulle ta kort. Ute så regnade och jag var inte alls sugen på att plocka ut alla barnen på den mycket halkiga försäljningsplatsen. Alla granarna stod fint uppradade men där fanns ingen som ville ha betalt! En liten skylt hänvisade att granarna skulle betalas med självscanningen inne i den ICA-butiken. Jag har inget emot självscanning men det enda jag scannar själv är mina negativ. Barnen ville inte stanna kvar i bilen. Tanken på att över en isig parkering bära Liv, stötta Embla (som har svårt att gå efter gipsningen) och att få med sig en trött grinig Freja gjorde att jag suckande gav upp. Barnen var ledsna och protesterade när jag körde iväg och styrde hemåt. Det blev glada när jag istället för bara en, lovade att köpa två granar i morgon ;)

Jag hade tänkt ta min bild i samband med granköpet men det blev istället en bild när Embla övade på fiolspelande inför skolavslutningen på fredag.

Freja hade tagit sin bild på dagis och kompiskameran lånades, om jag förstod det rätt, ut till dagisfröken Nicky.

Embla väntade in i det sista och det blev en bild tagen under kvällens sagoläsande.

/Jocke

Inlagt 2008-12-18 00:46 | Läst 3613 ggr. | Permalink