Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvistarnas femte dag

Fotograferandet fortsätter att vara enkelt! Varför göra det svårt när man bara ska titta och trycka, verkar barnen tycka.

När jag kom hem från jobbet mötte jag Freja i hallen så jag passade på att fråga om hon tagit sin bild idag.
Hon svarade: Ja!
Jag ville veta mer så följdfrågan blev: Vad fotade du?
Freja tittade lite uppgivet på mig och sa: "Kommer inte ihåg"
Hmnnn.. jag frågade om någon fotat med kompiskameran...Freja svarade "Ja".
*suck*
Det var tydligt att en del av nyhetens behag hade försvunnit!
Jag försökte få svar på mina frågor och fick fram ett "Vem fotograferade och vad fotade ni?"
"Seth fotade!" svarade mamma, för Freja hade redan försvunnit iväg för att fixa och leka  med något annat.

Nyfiket försökte jag få ett bättre resultat med Embla, men hon hade inte ens tagit sin bild. Jag kunde inte klandra henne för det hade ju inte jag heller gjort. Jag trodde att hon evenuellt skulle ha tagit sin bild när hon tillsammans med två kompisar bjöd alla i klassen på "gofika ". (En "chokladbollstårta" som jag fick baka sent i går kväll ) Emblas fokus var istället på kvällens "disco". Hon skulle dansa! Själv kan jag inte låta bli att tänka på egna erfarenheter av after-ski och dans med pjäxorna på, när jag föreställer mig Embla (med sina båda gipsade ben) uppe på dansgolvet.  Usch en elak och orättvis bild av mig för i morgon ska hon ju till och med upp på scen för terminsavslutning och föreställning med dansskolan.


Gofika! - Nikon D200, Nikon AF 50 mm f/1.4

Det var jag som både fick lämna och hämta Embla på bygdegården och när jag hämtade passade jag i mörkret på att ta en motljusbild på Embla. Jag försökte använda ljuset från bygdegården som bakgrund med Embla som siluett i förgrunden. Jag har inte en aning om det blev bra eller inte.  Embla tog sin bild hemma i hallen. Motivet var Lilla liv som precis hade hällt ut en massa hårspännen och snoddar på golvet.

Innan barnen gick och lade sig så ställde de sina skor på bron utanför dörren. Embla ropade: "Niklas, Niklas här finns det skor!"

Jag är nyfiken på vad som kan tänkas hända med skorna. Kanske jag ska ställa ut mina egna stora Meindl-kängor och se ifall det kan komma något annat än snö i dem?

/Jocke

Inlagt 2008-12-05 22:58 | Läst 6098 ggr. | Permalink
En bra bild.Nog bättre än dom jag tar.
Svar från joakimsundkvist 2008-12-05 23:14
Tack!
Bilden är nog bättre än de jag själv tar nu under 24exp. Bilden i blogginlägget är digital och tagen för några månader sedan och har egentligen inte så mycket med 24exp att göra. Men det är klart fredagar och gofika hör ihop på något sätt och det här var den av mina bilder som kändes som "mest gofika"

/Jocke