Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvistarnas sjätte dag

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 mes/advanced/images/spacer.gif" title="http://www.youtube.com/v/ejEVczA8PLU" Idag var det Dagen D, en dag när nästan allt kretsade kring barnens dansuppvisningar. Umeå dansskola har drygt 1000 elever och de avslutar tillsammans med lärare varje termin med en dansföreställningar på stor scen.  Jag är inte säker men jag tror att det är totalt 8 st förställningar så att alla ska kunna vara med. Den här terminen var det "Lejonkungen" som visades.


Simba och Nala i lejonkungen
Nikon D200, Nikkor AF 80-200 f/2.8

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

När Freja uppträdde som djungeldjur iklädd leopardskinn så var jag hemma med lilla Liv som behöver sova mitt på dagen. (Embla och Freja hade tyvärr inte sina uppträdanden under samma föreställning.) Emblas föreställning han både se och fotografera. Trots att Emblas båda ben är gipsade så gick det riktigt bra för henne. Jag tror faktiskt att ingen kunde se det på hur hon dansade, men det var kanske någon som funderade över hennes stora skor.

 
Ett gäng Surikater varav den i miten med gipsade ben
Nikon D200, Nikkor AF 80-200 f/2.8

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag passade på att ta dagens 24exp-bild när vi satt i bänkraden och väntade på att föreställningen skulle börja. Det blev en bild på Freja och Liv. Freja spexade och gjorde miner och andra gester som gör att man blir en "arg" fotograf. Jag vill ju ha bra bilder ;)

Både Embla och Freja hade planerat att fotografera i samband med dansen men ingen av dem hade ens en tanke på det när de var på plats. Embla tog en bild på ljuskronan över matbordet i köket. Freja ställde upp oss andra vid spisen och diskbänken där all disk stod kvar. Hon sa att hon skulle ta en familjebild. Jag tror att det blir diskbänksrealism ;) Embla fick låna kompiskameran och sprang efter vår hund Tilda och fångade henne med en bild.

Jag har ju sett att andra så gärna länkar till videoklipp och jag kan ju inte vara sämre.

PS: Det låg en pepparkaka, en mandarin och en liten chokladkaka i skorna i morse. Jag förstår ingenting ;)

/Jocke

Inlagt 2008-12-07 01:26 | Läst 5730 ggr. | Permalink
Jag tragglar vidare här i huvudstaden. Har haft lite stiltje, men ända jobbat med min Zeiss. Nåt blir det väl till slut :)
Svar från joakimsundkvist 2008-12-07 15:32
Jo nått blir det till slut om man nu inte inte slarvar och tappar bort kameran eller råkar förväxla fix och framkallare ;)
/Jocke
I remember the dans show and still can here in my ears the end song 'Vi gor basta dans skolan!' It helped to build Eugene's confidence a lot. She does not scared of stage.^^
In here english also have a lots of christmas event but prefer swedish taste of deco and colour. They love to wear same uniform in every show and sport and that' why they are lazy to make thire own style, I guess.

I can see E & F has been another good show this year. Picture is nice, Jocke!

And....and...I must say I've never known it's ever so difficult to take only one picture a day. Usually I take a lot-inc.bracketting- then choose the 'A' cut but here my 24 EXP I think I can't have my 'A' cut. /Sooky
Svar från joakimsundkvist 2008-12-07 15:44
Sången "bästa danskolan" går inte att tvätta bort ur öronen om man har varit på en föreställning. Håller med om att det nog är nyttigt för barnens självförtroende att få stå på scen. "Om man inte tycker om publiken så kan man låtsas som att den inte finns" sa Freja. "Fast det behöver man inte" sa både Embla och Freja.

Jag tror nog att du får bra bilder även utan alternativexponeringar. Det finns väl ändå inte sy mycket att justera och fix med på en Holga?

/Jocke