Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvistarnas tolfte dag

Klockan är mycket och jag har precis kommit in efter att ha skottat en massa...nja kanske inte jättemycket... men i alla fall drygt 2 timmar för at bli av med c:a  20 cm med vit, härlig men alldeles för tung och blöt snö. Jag var till och med "utsnöad" när jag kom hem. "Bitvargen" hade varit på genomresa och lämnat en stor, hög och kompakt vall. Det var stört omöjligt att ta sig in på uppfarten utan att först skotta bort snövallen. Jag hade hämtat Freja på dagis och hon satt i bilen och var precis så glad och nöjd som bilden nedan visar. Bilden är tagen vid dagis precis när vi skulle påbörja hemresan. Jag behövde jobba och hämtade Freja precis innan dagis stängde. Freja var rätt trött.


D200, AF-S 18-70 mm f/3.5-4.5, SB-600, direkt från minneskortet

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Min 24exp bild var rätt självklar idag. Den tog jag under Luciafikat på dagis redan tidigt i morse. Jag hade satt mig längst fram för att verkligen kunna komma nära alla barnen men med min 15 mm var det ändå inga problem att rymma en stor dagisgrupp. Jag fick till och med hasa mig lite närmare.

När jag vid hämtning frågade Freja om hon tagit sin bild så svarade hon att hon inte lånat ut kompiskameran. Jag tolkade det som att hon åtminstone tagit sin egen bild redan på dagis. Det var fel!  Freja tog senare sin bild i samband med att hon skull gå och lägga sig. Bilden blev nog ganska liknande den hon tog igår för återigen blev det en bild på mig i badrummet när jag bytte på Liv.

Jag såg aldrig när Embla tog sin bild men hon sa att hon fotograferat bakom TVn. Jag tolkar det som att hon fotograferat ljusstakarna på den lilla bokhyllan vid TVn. Jag är inte säker!

Kompiskameran tog jag hand om (igen) och inspirerad och nöjd med den träd, blixt och snöflingor-bild som jag hade med i gårdagens blogginlägg, försökte jag återskapa en liknande fast med den lilla engångskameran.

/Jocke

Inlagt 2008-12-13 00:59 | Läst 5054 ggr. | Permalink
Haha, underbar bild - been there, done that ;)

Jag tror vi fick knappt 1 cm snö igår, behövde inte skotta.

När jag tog min bild (läs igår) så hängde sig kameran, hoppas inte batteriet är slut... :(
/Peter
Svar från joakimsundkvist 2008-12-13 12:45
Oj, oj! Hoppas att du får igång kameran.

/Jocke