Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvistarnas femtonde dag

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Fick oväntat besök hemma i byn! En stor och ståtlig lappuggla satte sig bekvämt på en telefonledning och ugglade en lång stund.

Lappuggla
D200, AF 80-200 mm f/2.8, SB-600

Jag hade varken tid eller rätt utrustning när jag såg den första gången. Dogma i all ära men min M6:a med en 35 mm räckte inte riktigt till ;) Jag plockade senare med mig lite "bättre" utrustning men då var det så pass mörkt att det knappt gick att se ugglan om man inte visste precis var den satt. Att ställa in skärpan var ännu svårare. (Någon fågelkunnig får gärna informera mig om det är risk att skada ugglans syn om man fotograferar den med blixt.)

Freja och Liv var med i bilen när jag fotograferade ugglan. Embla hade fått se den när jag skjutsade in henne till sjukhuset, där hon äntligen fick ta bort gipset.

Freja ville fotografera ugglan, men jag ville inte ha ut barnen på landsvägen när det var mörkt. Barnen fick snällt sitta kvar i bilen när jag stövlade iväg lite närmare den stora fågeln (65 cm uggla är riktigt imponerande). Freja blev superlycklig när hon på baksidan av min kamera fick se ugglan lite "bättre" än på riktigt. Hon blev så glad att hon ville ta en egen ugglebild. Freja tog sin kamera och fotograferade ugglan på min kamera! Det var mörkt i bilen och hon glömde sätta igång blixten, men det gjorde nog inte så stor skillnad ;)

Min 24exp kamera kom till användning vid det högtidliga tillfället när Embla och Freja äntligen fick bada tillsammans. 6 veckor med gips utan att varken kunna bada eller duscha är lång tid. Även kompiskameran användes för att dokumentera de badande.

När vi nattat barnen och Embla höll på att somna så frågade jag henne om hon fotograferat på sjukhuset som hon hade planerat. Det hade hon inte! Jag hämtade kameran åt henne. Hon valde att dra upp täcket, sticka fram fötterna och ta en bild utan de båda gipsklumparna.

/Jocke

Inlagt 2008-12-15 23:58 | Läst 5814 ggr. | Permalink
häftigt och kul med ugglan! och skönt att slippa (kliande?) gips. ha det bra. Kalle
Embla, Gratis for ta bort gipset!

Jocke you were very lucky and well done with the small amount of light, you really freeze the moment.

I need to go to get my film done shortly as I finished 12 cut-the half way till the end!I haven't done todays yet but it's getting harder...
/Sooky