Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvistarnas tjugoförsta dag

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Det har vänt. Nu i kväll blev det märkbart ljusare. Från att det varit mörkt och blött har snön nu i stora flingor dumpat ner och bäddat in allt i ett fluffigt vitt täcke. Det finns hopp om en vit jul!


Freja och Embla tillsammans med mormor.
M6 TTL, Summicron 35mm f/2.0, Tri-x

Idag var det lätt att motivera barnen till att fotografera. De var helt bestämda med att det var granen som skulle avbildas. Embla, Freja och kompiskameran var alla avfyrade inom en och samma minut. Åter igen var det bara att konstatera en av de viktigaste reflektionerna av att se barn fotografera: "Varför göra det svårt för sig!" 

Min egen bild var inte lika självklar. Jag hittade mitt stativ när jag skulle packa takboxen inför julen. Funderade på om jag skulle använda det men lät deträtt korta stativet bara hänga under kameran. Slutartid på 1 sekund ska man väl klara utan kontakt med backen ;) Det blev en bild ute i trädgården med barnens gungställning belyst med min pannlampa.

I övrigt är mina fototankar just nu och snurrar och far efter vilka bilder jag ska ha till en utställning i vår. Några av bilderna är redan klara men de sista är kvar att välja. Måste bestämma mig innan jul så att det funkar med katalog och annan info. Tänk va jobbigt ;)

 /Jocke

Inlagt 2008-12-22 01:51 | Läst 4954 ggr. | Permalink
Det är väl först idag, den 22;a, som det vänder? Jaha, ni har fått snö där uppe! :) Ska iaf bli skönt när ljuset kommer tillbaks och man kan vara ute och foto utan blixt, även efter kl 15.00! :)

God Jul!
Härlig bild med mormor och flickorna, fint ljus! Lustigt nog blev det även i år en bild av bilmeken på Westbergs bil, dagens julfotomaratonbild för mej alltså.
Utställningen låter intressant. Katalog!!! Berätta mera! Var?