Den alternativa julkalendern.

24exp - Sundkvist dag 2 2009

En kaotisk dag! Efter gåragens VAB-dag hade jag räknat med att hinna jobba ikapp. Planerna grusades snabbt och abrupt när min jobbdator vägrade starta på rätt sätt i morse. Jag är mitt uppe i slutskedet på ett utvecklingsprojekt som redan är alldeles för mycket försenat och ett datorhaveri var det sista jag önskade mig. Det måste vara ödets ironi att jag fick haveriet att sammanfalla med min födelsedag.

Min 24exp-bild tog jag när jag med raska steg skyndade mig genom sta'n för att få tag på en engångskamera till Liv, batterier till Emblas kamera och reservbatterier till Frejas blixt. Mitt motiv blev en bild med två kända Ume-symboler. Stig Lindbergs fontän på Renmarkstorget med ProPrint i bakgrunden. Båda i grön färg.

En bild som Freja tog med sin Olympus Trip 35 för ett och ett halvt år sedan. Det är samma skulptur som jag fotograferade idag.

Freja tog sin bild när hon var iväg på veckans enskilda tvärflöjtslektion. Hon glömde att sätta igång blixten och jag är tvekande till att det blir så mycket till bild med 1/30s, f/8 och 800ASA. Vi får se!

Liv tog en bild i riktning mot mig när jag försökte förklara hur kameran fungarade. Hon  är bara 2,5 år gammal och hör till den där yngre generationen som inte tittar genom sökaren när de fotograferar. Jag undrar vad hon träffade av?

Embla hade funderat på att fotografera under volleybollträningen men fick inte med sig kameran. Istället blev det en bild på Liv strax innan de skulle lägga sig.

/Jocke

Inlagt 2009-12-03 00:01 | Läst 897 ggr. | Permalink
Grattis i efterskott, Jocke. Fin bild Freja tagit med sin Olympus Trip, på skulpturen och fiskmåsen. Ska bli kul att se din bild ifrån samma ställe i kalendern sen! :)