Gott och blandat, tankar stora som små

Emil, Per, Katia, Gudrun, Dagmar......

Jösses så många de varit nu som stormat in i vårt avlånga land. Jag älskar komma ut i detta skummande virvlande inferno-:) Inte alltid så lätt att fotografera när de dånar in från havet, det blåser så att det är svårt att hålla kameran still, stativ..nä glöm det, rätt som det är så får man vända sig om snabbt när en våg kommer in, iallefall när jag är där då jag går ut så långt som jag bara vågar. Nu senast härjade Emil, det var en riktig buse. Valde att åka ner till Laxviks stranden, en ganska långgrund strand med en del klippor och sten och jösses vad skum, hela stranden var täckt av skum, så även jag.

Inte lätt att fota ens egna fötter med en vidvinkel, men skummet stod mig nästan upp till knäna på vissa ställen, fick vara försiktig med var jag gick då jag inte kunde se något hur det såg ut på marken, där finns en del sten och hålor. 

Inlagt 2012-01-04 22:19 | Läst 2972 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra att du utnyttjar eländes vädret, genom att fota det. Fina bilder.
Jag tycker den där Emil för övrigt var en lurig rackare. Jag låg o väntade inatt på att någon tall skulle knäckas på tomten i kastbyarna.
Svar från Bente Egerdahl 2012-01-04 22:24
Tack Tommy, jo han var lite trilsk den där Emil, det blåste värre än vad jag trodde nere på stranden, men jag gav upp efter en timme, hade glömt mössan hemma-:)
Herre je....vad du är modig. Jag skulle inte gå ut frivilligt i detta skum.
Men du har fått mäktiga bilder och ska man lyckas, så måste man väl våga.
Marianne
Svar från Bente Egerdahl 2012-01-08 19:13
Tack Marianne, man får ju ha lite respekt helt klart , men jag kan inte låta bli -:)
Härliga stormbilder. Visst är det en viss känslanär naturens krafter tränger dig på....tror inte bilderna från Väsman hade blivit lika häftiga, om jag nu hade gett mig ut i detta väder.
Fågeln på den första bilden ger en extra dimension....Lite humor i sista bilden ;-)
.
Svar från Bente Egerdahl 2012-01-08 19:14
Tack Ingela, jag älskar vara ute när det stormar, sedan vet jag ju åxå att kameran är vädertätad så den tål det-:)
Härligt mustiga stormbilder o fint ljus hade du, man undrar bara när stormen "Bente" drar in? :)) Gillar den svartvita som har väldigt vackra gråtoner och noterar en svag lutning åt Norr som tyder på starka vindar från Syd! ;) Favoriten blir nog den översta med det ornitologiska inslaget i form av Mås men även den nedersta bilden är sevärd med de avklippta benen instoppade i risgrynsgröt, tycker den är rolig!
Kram/Måns
Svar från Bente Egerdahl 2012-01-08 19:23
Tack Måns, jag stormar alltid, det vet du väl-:) Lutning, det ser du väl att det är vågor ha-ha, fasen jag tror allt lutade denna dag-:)
Hej, Bente..

Baske mig om du inte lyckades att fånga själva budskapet med storm med dessa bilder. Fasen, en annan har inte haft möjlighet alls att fånga detta på bild alls. Kommer en ny storm, enligt rykte nästa helg. Få se vad det blir av den. Tycker att du lyckats bra med ljuset i dessa bilder.

Ha de..
/Tobbe
Svar från Bente Egerdahl 2012-01-08 19:25
Tack Tobbe, ja jösses så mycket skum det var, vågade mig knappt ner till själva stranden, då jag vet att det är mycket sten och hålor där, men nu börjar det bli tjatigt med allt stormande.