Gott och blandat, tankar stora som små

Trollskog och hav

Igårkväll var det en underbar stilla kväll, inget regn, ingen vind, tog en sväng till Haverdals naturreservat. Men jag var inte ensam i skogen, knotten tog nästan död på mig, men jag hann med att kika in i trollskogen en stund innan jag gick neråt mot havet. Ikväll ville jag prova den nya vidvinklen, en sigma 12-24. Men oj när jag kom in i skogen så var det en "röra" av träd och förvridna stammar. Vad, hur tar jag en bild här som inte blir alldeles för rörig med en vidvinkel, men så här ser det faktiskt  ut. Börjar lite lugnt med en softad bild i utkanten av skogen

Nu har jag klivit in, mycket kul att kika på, det är tyst och stilla, inget liv någonstans förutom knotten

Snurrigt värre

Nä, nu är det dags att gå ner till havet, skönt att komma ut på slätten, där fanns inte knotten

Vad väntar bakom sanddynen? ser ut att bli en fin kväll

Underbart, underbart, jag är så lycklig när jag får komma ner till havet

Inlagt 2010-06-20 18:15 | Läst 3801 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Intressanta bilder från skogen, jag har sett liknande på ett annat ställe i Ryssland. Ta en titt på länken här får du se skogen. Var någonstans ligger detta naturreservat som du har besökt ?

http://englishrussia.com/index.php/2010/05/20/dancing-forest/

/ Magnus
Svar från Bente Egerdahl 2010-06-21 09:33
Tack Magnus, jag har lagt ut en kartposition så du hittar-:) Kikade på länken och så konstigt, i Ryssland, det såg precis ut som i "min" skog-:) Haverdals naturreservat är fantastiskt vackert, finns alltid något nytt att fota. Jag har bara en halvtimmes bilresa dit så jag är glad
oj vilka härliga och fina bilder.
En väldigt fin kväll ser det ut som, knotten tog nästan kol på oss med under helgen men vi var lika envisa som dom och stod ut ändå men det var jobbigt med alla knott.

mvh micke
Svar från Bente Egerdahl 2010-06-22 09:41
tack Micke, ja dessa knott och mygg får man nog stå ut med för konstens skull-:)
Hej Bente
Vilket underbart ställe du har att fota i.
Vilka fina stammar träden har, där går det att hitta mycket ovanliga motiv.
För att inte prata om stranden , vilken miljö.
Mycket fina bilder du visar upp från det här stället.
Vi hörs
Micke
Svar från Bente Egerdahl 2010-06-22 09:44
tack Micke, detta är Hallands äldsta naturreservat. Tröttnar aldrig på att åka hit, här finns nog det mesta att fota.
En märklig skog! Det är svårt att fotografera skog så att det inte bara ser ut som träd. Men om skogen är så här ovanlig och märkvärdig så kanske det är lite lättare i alla fall. Den allra första bilden är (enligt min strikt subjektiva mening) den bästa rent bildmässigt, även om de följande har större dokumentärt värde.
Svar från Bente Egerdahl 2010-06-22 09:46
Tack Ernst Göran, vad roligt att du gillade den första, var lite tveksam om den var något att ha.
Hej, Bente..

Knepigt att hitta bra komp med vidvinkel i denna skogen. Träden bildar verkligen roliga mönster. Krumma som bara den. Har sett något liknande på Öland. Strandbilderna är vekligen vackra med vidvinkel. Så härligt att strosa runt med kameran på denna strand. Förstår det..

Ha de..
/Tobbe
Svar från Bente Egerdahl 2010-06-22 09:55
Tack Tobbe, här finns nog allt man vill ha med på foto-:)) här finns också en skog med Skintan (ån) med fina broar och växtlighet. Men skogen är bäst, kommer ni hit någon gång mer så ska vi dit
härlig text och fina bilder, åk dit när det är mulet eller duggregnar så får du musiga fina bilder utan hårda skuggor :-) ett annat råd jag kan ge dig när du fotar med vidvinkel är att tänk lågt perspektiv med kameran, böj eller lägg dig ner.. :-)
Svar från Bente Egerdahl 2010-06-22 09:58
Tack Magnus för dina fina råd, ja mulet är ok, men duggregn, nja. Jodå har märkt att med vidvinkel blir det bäst ur en låg vinkel, i ett par av bilderna har jag faktiskt stått på knä, men i skogen försökte jag så lite som möjligt få med himlen då den var så skarp.