Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Året börjar gå mot sitt slut och så gör även mitt "En bild om dagen"

Jag har knegat på med en bild om dagen. Jag har missat tre dagar. Jag var sjuk en dag och engagerad i barnbarnen de två andra dagarna.

Jag har nu två kamerasystem - ett OM-1-system och ett Fuji. Jag har i dagarna begåvats med en Fuji X-T5. Jag har inte hunnit testa den ordentligt än. Dock kan jag konstatera att OM-1:ans autofokussystem verkar vara betydligt bättre vid exempelvis fågeligenkänning än Fujins. Jag räknar med att Fuji sitter och knåpar på autofokussystemets uppdatering då detta annars kan bli Fujis akilleshäl.

Tanken med de två systemen är gatufoto med i huvudsak Fujin, som med sina 40 MP gör det enklare att köra med fasta objektiv då man får hyfsade möjligheter att beskära med gott resultat. OM-1 blir i huvudsak naturfoto och dåligtväderfoto då kamera och objektiv är vädertätade på riktigt.

Beträffande OM-1 och dess mindre sensor och brus så kan jag konstatera att brus inte är något bekymmer då både DxO och Topaz gör ett gott jobb så att resultatet blir fullformatigt.

Så slutligen några bilder från årets bildskörd de senaste två månaderna. Första bilden är faktiskt tagen idag. Jag testade bländare 8, 1/40 sek och ISO 6400  med OM-1. Bilden har genomgott DxO:s brusredusering. 

Inlagt 2022-12-02 00:48 | Läst 770 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En bild om dagen. Det skulle jag aldrig klara av. Jag menar inte att det går att ta en bild om dagen. Det är inte det som är svårt, men att ta bra bilder varje dag är nog omöjligt för min del i alla fall. Att fylla hårddisken med dåliga bilder är väl inte så kul heller. Dina bilder här gillar jag. Speciellt andra, tredje och sista bilden.
Svar från McBear 2023-03-21 22:38
Det är svårt att ta en bra bild om dagen. Men, man kommer ut och ofta blir det en "transportsträckebild"