Medlem i Fotoklubben Avtrycket

Några ytterligare tankar runt vad händer med mina bilder när jag gått ur tiden

Nu kommer något väldigt "du ska inte tro att du är nåt".

Jag har bilder som nått uppskattning internationellt och som  jag anser är minst lika bra bilder, som de bilder av fotografer som har en grundmurad autencitet. Exempelvis kom en av mina bilder på andra plats i SM i fotografi "dokumentärt" och tävlade internationellt i det svenska landslaget.

Det är lite svårt att förklara,  men känslan av att bilder som jag anser vara riktigt bra bara så där raderas med en knapptryckning . Från svaren  mitt tidigare inläggen är att göra böcker en bit på vägen men når inte riktigt ända fram är min spontana känsla. Jag ska läsa alla kommentarer i mitt tidigare inlägg mera noga och se vad som det hela landar när min hjärna stött och blött frågan.

(Jag är lite skraj för reaktionerna på detta inlägg)

-----------------------------

"This is an extraordinary achievment since less than 1% of all photographers uploading to 1x are selected for this award"

Inlagt 2022-02-19 16:20 | Läst 1320 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tyvärr så går det lika fort att radera en bild som att ta den.
syntax 2022-02-19 19:17
Inte om det är en bild på papper, i ett album, eller liknande.
Hej Björn
Jag köpte boken "Årets bilder 1965" på loppis idag. I den finns bilder av Tore Abrahamsson, Mats Bengtsson, Eric Dyring, Rolf Lind, Björn Myrman och många fler. De var bland de bästa fotograferna på den tiden.
Jag vill komma ihåg dessa och många fler men, det är svårt att hitta sånna bra bilderböcker. Förresten har jag inte hittat en enda sådan fotobok med dokumentärfoto från senare år på loppis.
Jag tror att de bästa fotograferna kommer poppa upp lite då och då i framtiden när vi är borta bara någon hittar på ett ställe där de går att hitta.
Ha de gott.
Jerry
Mycket bra bilder, Björn! Och jag har sett tidigare även andra bilder som Du har fotograferat som är mycket bra. Du ska vara stolt över Ditt Certificate! Grattis!
Jag måste tänka på kompositören Johannes Brahms. Efter att ha lyssnat på en vals av Johann Strauss skrev han en autograf till Johann Strauss' hustru på en solfjäder och började med de första noterna av valsen och sedan "Leider nicht von Brahms!".Valsen hette "An der schönen blauen Donau!"
Ingen jantelag där inte!
Mvh Wolfgang
Printa dina bilder och lägg dem i en resväska. Hoppas på Vivian Maier-effekten =)
Dina bilder är värda ett bra öde.
Du har definitivt många mycket fina bilder, värda att sparas. Hur dom står sig i konkurrensen mot alla andra bra bilder, också tagna av duktiga fotografer, kan bara framtiden utvisa. Min tro är att bildkonstnärer i stort sett bara har två vägar för att själva bidra till att bli ihågkomna - utställningar och böcker. En annan reflektion är ju att vi alla har svårt att acceptera att vi själva snabbt kommer blekna bort till till minnen efter vår bortgång. Alla har vi säkert nå’t vi vill bli ihågkomna för även om det inte är kvalificerad fotografi. Många vänliga hälsningar/ Björn
Det jag har sett av dina bilder har alltid imponerat på mej och de ligger verkligen i en klass för sej. Jag vet också att det är svårt att ens få en bild accepterad i 1x, än mindre att få en utmärkelse som dessa. Jag förstår vad du är ute efter men ...kan du inte blogga lite oftare så vi får som lever just nu får ta del av dina bilder!
Hälsningar Lena
Synnerligen tänkvärt inlägg!

Klart man ska glädjas över att nåt gått bra! Grattis till en välförtjänt utmärkelse.

Men sen då? Islänningarna visste med sig att de skulle bli ihågkomna. Åtminstone stormännen:

Deyr fé,
deyja frændr,
deyr sjalfr it sama,
ek veit einn,
at aldrei deyr:
dómr um dauðan hvern.

Men det var där och då.

För det mesta och de flesta gäller nog "Sic transit gloria mundi".

Beträffande bilder tror jag mest på svartvita papperskopior och kanske fotoböcker. Snygga porträtt av familjemedlemmar och dig själv kanske ev barn/barnbarn/släktingar skulle vilja ha på väggen. Alternativt något litet och lättplacerat av hög kvalité. Vi har ett sånt efter min frus farfar.
PS. Har du tillgång till SvD, läs gärna Stina Oscarson om Sapfos 2500 år gamla fragment, ett svar på det du frågar.

https://www.svd.se/sapfos-tystnad-tranger-genom-samtidens-brus
Fredrikpersson 2022-02-20 09:39
Läste också den. Tänkvärd på många sätt.
Grattis! Väldigt speciella bilder som helt klart förtjänar att leva vidare.

MvH
Johnny