Ögonblick i min verklighet

I väntan på tomten, skinka, sill och snaps

Nu är det full fart på julstressen. Julklappar, mat och brännvin skall inhandlas. Hemmet skall städas litet extra, och hunden behöver borstas och kammas. Mycket skall fixas till julen, och förväntningarna är höga hos de flesta.

Visst kan det vara fint med jul, och jag hoppas att det blir en skön högtid för alla. Men för dom som inte har någon som bryr sig kan julen vara jobbig.

I går såg jag "Korrspondenterna" på TV. Programmet handlade om romernas situation inom EU. Nu vet jag hur läget är för den folkgruppen, men det är ändå förfärligt att se bilderna igen. Hur kan vi inom EU låta misären fortsätta? Men det är väl så att EU parlamentet har fullt upp med frågor om snus och storleken på jordgubbar. Det gäller att göra det bekvämt för sig.

Fotograferandet blir det inte mycket tid till, men jag hinner läsa litet mellan varven. Just nu läser jag "Sandmannen" av Lars Kepler och "Norrlands svårmod" av Therése Söderlind.

Till sist så önskar jag alla på FS en riktigt GOD JUL!

Inlagt 2013-12-11 15:30 | Läst 1786 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ahhh, Systrarna Eriksson, nu kom suget efter en räkmacka, trots Dagnys i lördags :-)
Svar från Jon Anders Klockar 2013-12-11 15:53
Visst är det systrarna Erikssons fik i bakgrunden. Nästan lika bra som Elsas i Norberg.
Ha det bra i julstressen Nils-Erik!
Jon Anders
canic 2013-12-11 19:17
Är du intresserad av att följa med till Norberg om det passar för dig? Det lär ju bli samåkning i vilket fall. Tänkte få ihop 8 - 10 första gången. På Dagnys i Uppsala dyker det upp mellan 15 och 20 numera ur en grupp på cirka 40 fotografer.
Svar från Jon Anders Klockar 2013-12-11 19:41
Ja, visst är jag intresserad av att åka till Norberg, men det är svårt de närmaste månaderna. Hustru Lilian är sjuk och så är det hunden som jag behöver ta hand om. Men det kommer bättre tider!
Visst är det väl fint att vi kan lyxa till det ibland. En rom kommer förmodligen inte in i denna miljö. När jag läser din blogg kommer jag att tänka på vad en arbetskamrat till mig skrev på facebook. Så där bra skulle man ha, ( som utlänningarna ) dom åker runt i fina bilar och röker Marlboro.
Mötte för övrigt en ung glad rom i skogen. Hade plockat bär under ett par månader. Bodde i tält. Tänker på honom när folk klagar.
Sten
Svar från Jon Anders Klockar 2013-12-11 18:14
Tack för din kommentar Sten! Visst skall vi lyxa till tillvarom då och då. Men det vore kul om alla kunde vara med.
Ha det gott!
Jon Anders
Jon Anders, släpp stressen... Se nästa matrunda som att ni köper sill och skinka istället för bönor och fläskkotlett... :) Julklappar till barnen, så de blir glada. Hunden, är nog lika glad oborstad, kanske gladare?? ;)
Jag har sedan länge släppt justressen men visst, lite extra blir det väl. Men det är väl meningen så att man sedan kan sjunka ner i soffan med kära och att göra barnen glada...
Jag kommer säkert att få ett SMS från Stadsmissionen som önskar en julklapp per SMS, för de hemlösa... Kan det bli lättare och bättre?? Det har blivit tradition....

Det känns tidigt, men är ju inte det så.... Ha en God Jul du också!!! //Peter
Svar från Jon Anders Klockar 2013-12-11 18:20
Tack Peter! Stressen klarar jag fint. Lika bra som en järnhäst på Solvalla eller i skogen.
Stadsmissionen gör mycket bra för de som lever på livets skuggsida.
När det gäller hunden Lizzy, så gillar hon att bli borstad. Hon kommer direkt med viftande svans när jag plockar fram borste och kam.
Ha det skönt nu i advent!
Jon Anders
Önskar dig en fantastisk och God Jul också! =)
Ha det så gott och ta det lugnt i julstressen!
Svar från Jon Anders Klockar 2013-12-12 12:48
Tack Heléne! Jag hoppas att du får en underbar julhelg!
Jon Anders