Ögonblick i min verklighet

Om bloggen på FS

Det finn ju många åsikter om bloggen här på FS. Jag upplever bloggen som något mycket positivt. Varje morgon efter hundrastning och frukost går jag in och läser vad som skrivits i olika bloggar. Det har blivit en vana och en av dagens höjdpunkter.

En fotoblogg behöver ju inte alltid innehålla djupsinnigheter om fotografi eller ha med mästarfoton. Den mångfald och den variation som finns här är berikande. Att det är högt i tak är bara bra. Det är också bra att få ta del av andra människors bilder, tankar och erfarenheter. Genom att ta del av andras liv växer vi själva och utvecklas.

En gång trodde jag att det gick att förändra världen genom att skriva och delta i debatter. Det tror jag inte längre. I dag har jag ett mer avspänt förhållande till livet. Men nyfikenheten och viljan att utforska allt som händer i samhället finns kvar.

På dagens bild sitter min hund Lizzy och betraktar nyfiket allt som händer. Här i stenöknen är hon fyra månader gammal och det är sommar 2011. Hon har en bra inställning. Om jag har påverkat henne, eller hon mig är en bra fråga utan svar. Men viljan att ta del av livet och lära sig mer, det är viktigt.

Inlagt 2014-01-21 18:17 | Läst 1712 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra skrivet o kul bild på fin vovve, ha det gott Jon! LO
Svar från Jon Anders Klockar 2014-01-21 19:37
Tack för den kommentaren LO! Det är alltid kul när någon tycker om det jag skriver. Lizzy är fotad med Tokina 12-24 i vidvinkelläget 12 mm.
Ha det gott du också i den skånska vintern!
Jon Anders
En läsning idag som gjorde mig väldigt glad. Tack för det. Jag behövde höra just sånt just idag kände jag.
Jag håller med, det är kul och intressant att läsa andras bloggar .
Vi skall inte alltid försöka stöpa varandra till oss själva.
Live and let live liksom :)
Jag läser alltid din blogg .
Svar från Jon Anders Klockar 2014-01-21 19:44
Tack Annelie! Roligt att jag kunde göra dig glad. Live and let live är ett bra motto. Jag läser din blogg, och i den sista har jag skrivit att det var fina fågelbilder. Du tar väldigt bra naturbilder. Det är jag dålig på. Kanske för att jag är en asfaltblomma.
Ha det riktigt gott!
Jon Anders
Bra skrivet Jon Anders, instämmer i dina tankar. Tycker det är mycket givande att titta runt på bloggen och FS. Det finns många så kallade proffs som höjts till skyarna ( naturfotografer ) som inte alls tilltalar mig. Jag tycker att det är kul att visa mina bilder och dessutom se att det är ialla fall några som tittar på dom. Om bilderna är bra eller inte får andra avgöra. Oftast är jag mer road av att titta på det som inte är natur trotts att jag själv inte tar annat. Kanske har jag andra krav på naturbilden.
Sten
Svar från Jon Anders Klockar 2014-01-21 19:57
Tack för att du tycker att jag skrivit något bra Sten! Om en bild är bra eller inte, det får andra avgöra. Det har du så rätt i. När det gäller naturbilder, så tittar jag gärna men tar sällan några själv.
Ha bra fotodagar framöver!
Jon Anders
Jag tycker som du att bloggen här är bra, man får alltid eller för det mesta respons på det man skriver här. Och jag har ännu inte råkat ut för några oförskämdheter i bloggarna, men det är väl något som man får tåla om man själv skrivit något nervärderande.

Fin bild på en väldigt fin hund är det en valp? Den verkar lyssna efter något.
Svar från Jon Anders Klockar 2014-01-21 20:01
Tack för kommentaren Mikael! Visst är bloggen här bra. Den vill jag inte vara utan.
På bilden är Lizzy valp. I mars blir hon tre år, och nyfikenheten består. Hon är en collieblandning.
Ha det gott Mikael!
Jon Anders
Bandit Art Design 2014-01-21 20:51
Jag tyckte jag såg lite collie i den, har själv haft collie så sånt ser man.
Trevlig reflektion om bloggen här på FS. Jag tycker också om att börja dagen med att läsa andras bloggar. Dessvärre hinner jag inte hänga med lika mycket nu som jag gjort tidigare, och jag är inte inne så ofta. Själv använder jag bloggen för att "skriva av mig", släppa fria de bilder jag tagit och de tankar som finns där ikring. Ibland blir det fakta, ibland tankar, ibland en kombination. Bloggen är för mig ett uttrycksrum där jag fullständigt kravlöst kan tömma mig själv på tankar och idéer. Ofta letar jag bilder som passar min sinnesstämning mer än att det ska vara de bästa bilderna. Jag använder bilder som passar i sammanhanget och som hjälper mig att uttrycka det jag vill säga. Tack och God Natt/ Elisabeth
Svar från Jon Anders Klockar 2014-01-22 11:12
Tack för din kommentar Elisabeth! Som jag ser det, så har du ett bra förhållningssätt till bloggandet.
Ha det riktigt bra!
Jon Anders
Svar från Jon Anders Klockar 2014-01-22 12:05
Jag är imponerad av dina bilder från Namibia! Hoppas att du får till lika fina bilder igen.
Ha det gott!
Jon Anders