Alla dessa Ögonblick.

Håll i - håll ut

Mamma bor inte på något äldreboende. Hon bor hemma, och klarar sig helt utan hemtjänst. Hon är 80+ och hon lär väl få vänta på att få sitt vaccin ett tag till, verkar det som.  

Blev änka för något år sedan, och hon är så otroligt less på isoleringen i hemmet..... som så många andra. Och man försöker muntra upp. Håll i - håll ut. Vaccinet kommer snart.

Men när?

Hej så länge. 

Inlagt 2021-01-28 10:04 | Läst 2347 ggr. | Permalink

"Jag känner igen det där, min pappa fyller 87 om någon månad. Han klarar sig också utan hemtjänst trots att han är söndervärkt i kroppen efter ett hårt arbetsliv. När pandemin startade så valde han bort den hjälp han hade, några gånger i veckan för att få hjälp med insmörjning av ryggen mot klåda. Allt annat sköter han själv, förutom att han anlitar en städfirma som kommer en gång i månaden. Det är en generation som präglas av att man ska klara sig själv och jag hoppas att jag har ärvt lite av det jävlar anamma som finns i den gubben. //Anders"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja, det är inte lätt det här.. samma med min 88 år gamla mor som bor i en egen liten villa 20 mil härifrån, det går ju inte att hälsa på henne heller nu! Dessutom fick hon en pacemaker inopererad för två veckor sen, och mår nu i alla fall bättre än på länge och verkar ha fått tillbaks energin som tur är! Och när kan hon tänkas få en spruta.. ingen vet, hon har kollat! Bra bild!
Hälsn!
Svar från Evacent 2021-01-29 20:04
Tack Jan! Det är ett bekymmer med ovissheten vad gäller vaccinationen av våra sköra äldre!

Hälsar
Eva
mycket. känslig och respektfull bild av din mamma
vacker
/inger
Svar från Evacent 2021-01-29 20:04
Tack för din fina kommentar Inger!

Hälsar
Eva
Jag känner igen det där, min pappa fyller 87 om någon månad. Han klarar sig också utan hemtjänst trots att han är söndervärkt i kroppen efter ett hårt arbetsliv. När pandemin startade så valde han bort den hjälp han hade, några gånger i veckan för att få hjälp med insmörjning av ryggen mot klåda. Allt annat sköter han själv, förutom att han anlitar en städfirma som kommer en gång i månaden.
Det är en generation som präglas av att man ska klara sig själv och jag hoppas att jag har ärvt lite av det jävlar anamma som finns i den gubben.
//Anders
Svar från Evacent 2021-01-29 20:06
Det är bedrövligt att de äldre måste välja bort hemtjänst för att de inte känner sig trygga med omsorgen! Tack för din kommentar Anders.

Hälsar
Eva
Vilken fin bild Eva.
Jag minns när den första äldre kvinnan fick den första sprutan, och alla gladdes enormt.Typ nu är faran över! Men vad har hänt.Vem man än talar med om vaxinering i min ålder(76 år)
har dom inte hört ett ord., och ingen kan svara när
Vi får hoppas att det bättrar sig.
Ha det bra /Bengt H..
Svar från Evacent 2021-01-29 20:07
Ja, vi får verkligen hoppas att besked om vaccineringen kommer snart!

Må så gott
Hälsar
Eva
Väldigt fin bild. Respektfull och vacker.
Svar från Evacent 2021-01-29 20:07
Tusen tack Per-Erik!

Hälsar
Eva
Jag tillhör också de som väntar på att få leva normalt igen
även om det inte går någon nöd på mig tack vare min kreativa läggning.
Ett vackert foto du visar på din mamma med all respekt.
///Gun-Inger
Svar från Evacent 2021-01-29 20:08
Tusen tack för din kommentar Gun-Inger! Hoppas vaccinationen blir tillgänglig snart!

Hälsar
Eva