EXPONERAT

EXPONERAT/ Nu kopplar jag ned

I kväll stänger jag av datorn. I tio veckor inget bloggande, ingen uppladdning av bilder till Fotosidan, inga sociala medier.

Sociala medier, där människor möts

Anledningen, vi ska ha stambyte och under tio veckor bo i en ersättningslägenhet och jag tänker inte ta med mig datorn. Ärligt talat tycker jag det ska bli riktigt skönt, jag har inget behov av att varje dag visa upp mig via en blogg eller bilder. Och lite kan jag  hänga med, det går ju att komma ut på internet med mobilen. När det gäller möten med människor så satsar jag på IRL   ( in real life).

Inget går upp mot personliga möten

Och så blir det mer tid till fotograferande. Jag kommer att fortsätta med ett projekt som jag började med 2012 och så blir det väl en del gatufoto.

Bildprojekt på gång

Så tack för mig på ett tag. I april dyker jag upp på Fotosidan igen.

/Krister


Postat 2013-01-17 13:21 | Läst 4204 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

EXPONERAT/ De unga vid "Plattan", gatufoton från 2012

En terass vid "Plattan" i Stockholm blev sommaren 2012 en samlingsplats för ungdomar som var kvar i stan under sommarlovet. Som de flesta andra slängde jag bara en blick på dem när jag skyndade upp från tunnelbanan och undrade vad det var för typer som hängde där, ja man har ju sina fördomar.

Men en dag bestämde jag mig för att gå dit, prata med dem och kanske ta några bilder. Och som vanligt visade det sig att man inte ska ha förutfattade meningar. Jag träffade ungdomar som var vänliga, trevliga, pratsamma och inte hade något emot att en 67-årig gubbe hängde med dem. Så här kommer bilder på de unga vid "Plattan" sommaren 2012.

Sara

Kram

Manne

Moa

Elle o Zacharias

Jonathan

Nelly o Nea

Pepper

Alexandra o Tommy

Vendela

Anton 

Louise, Rikard o Emma

Under 2012 har jag alltmer kommit underfund med att möten med med människor är det som ger mig mest när jag är ute med kameran. Att gå runt på stan och i smyg ta bilder på människor ger mig personligen inte så mycket längre, även om jag naturligtvis alltid har kameran med om något dyker upp. Så 2013 blir förhoppningsvis ett år med fler möten med människor.

God fortsättning på 2013

/Krister

Postat 2013-01-01 13:23 | Läst 4993 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera