EXPONERAT

EXPONERAT/ Nu hänger man på Kulturhuset

Det spikades och nitades, man kollade att bilder hängde rakt. Det var full fart i Galleri 5 på Kulturhuset, hängningen för Fria fotografers filial började igår. 

160 fotografer kommer att visa bilder och hängningen sker i omgångar under veckan. Jag var en av dem som var där igår och av det jag såg kan jag redan nu säga att det blir en spännande och sevärd utställning.

Så nu hänger man på Kulturhuset och det känns kul att någon gång i livet, så här på gamla dar, under ett par månader få ha sitt namn och sina bilder på en vägg där.

Vernissage är fredag 25 november 17.00 - 19.00 i Galleri 5, fri entré och barservering. Utställningen pågår till 29 januari 2017. Välkommen!

/Krister
fyrafotografer.se 

Postat 2016-11-22 09:30 | Läst 1606 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

EXPONERAT/ Patti Smith och jag ställer ut på Kulturhuset

"Eighteen Stations" är en utställning  med bilder av Patti Smith som visas på Kulturhuset. Polaroidbilder, ett slags dagboksanteckningar, som att följa en resa, minnen, platser, personer. Det är en fin utställning, bilderna är inte så märkvärdiga men det blir ändå intressant. Mest behållning tror jag man har om man läst Patti Smiths senaste bok "M Train" som utställningen bygger på. 

Den 25 november öppnar utställningen Fria Fotografers Filial. Ett hundratal fotografer, en av dem är jag, har fått en meter var i Kulturhusets Galleri 5  att visa sina bilder på.

Fria Fotografers Filial är en idé från 1980-talet och arrangerades då på Gauss Fotografiskt Galleri. Karina Ericsson Wärn som är Konst/Design- och Modechef vid Kulturhuset drev Gauss och hon återupplivar nu utställningsformen.

Vernissage är den 25 november 17.00 - 19.00 i Galleri 5, fri entré och barservering. Utställningen pågår till 29 januari 2017. Välkommen!

/Krister

PS I väntan på utställningen kan du gå in på fyrafotografer.se där jag och fotokompisarna Alf Johansson, Göran Tonström och Per-Erik Åström visar bilder.

Postat 2016-11-04 09:42 | Läst 1962 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera