EXPONERAT

EXPONERAT/ Allt är sig likt

Under tio veckor har jag bara sporadiskt varit inne på Fotosidan. Anledningen till det är att jag på grund av stambyte bott i en ersättningslägenhet dit jag inte tog med datorn. Nu är jag hemma igen, är uppkopplad och har ägnat lite tid till att se vad som hänt på Fotosidan under de här veckorna.

Ser att det några gånger diskuterats analogt vs digitalt,  vilka regler som gäller för gatufoto kommer också upp med jämna mellanrum och Leica skrivs det om nästan varje dag liksom frågor om vilken kamera  man ska byta upp sig till. Allt är sig likt.

Analogt eller digitalt, spelar det någon roll ?

Gatufoto, enligt reglerna ?


Hur klarar man sig utan dator kanske någon undrar. Ganska bra faktiskt, i alla fall under en begränsad period, visst behöver man låna en dator några gånger för att göra sånt som att betala räkningar men annars har det varit ganska skönt. Det har blivit många böcker lästa och mycket bläddrande i fotoböcker, tog med mig det i stället för dator.

Kan tipsa om två böcker jag nyligen skaffat "The radical camera"  en bok om "New Yorks  Photo League" en grupp fotografer som mellan 1936 - 1951 skildrade vardagslivet i New York. Den andra boken har bilder av Ray K Metzker  en elev till Harry Callahan (fotografen, inte Dirty Harry).

En del fotograferande har det också blivit, bilder kommer framöver när jag hunnit gå igenom dem.


/Krister

Postat 2013-04-10 12:59 | Läst 2939 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera