EXPONERAT

EXPONERAT/ Det närmaste jag kommit Bob Dylan

Året var 1963, Agneta kom hem från USA där hon varit au pair under ett år.  Med sig hade hon LPn "The Freewheelin Bob Dylan". Jag hade aldrig hört honom förut men nu satt vi på hennes rum och spelade skivan om och om igen, jag var fast.

Sedan dess har jag följt Dylan, köpt skivor, bootlegs och sett åtskilliga konserter. För några år sedan när jag gick runt här på Södermalm kom jag förbi "Folklore Centrum" blev nyfiken, gick in och pratade med den äldre mannen där.

När vi samtalat en stund gick det upp för mig, det är ju Izzy Young! Mannen som ordnade Dylans första konsert i New York. Sedan dess har jag besökt Izzy flera gånger och hört honom berätta om musiklivet i New York och Dylan.

Izzy berättar så levande att det för mig känns som jag varit med där på Izzys "Folklore Center" i New York  på 60-talet och kommit nära Dylan och de andra artisterna.

Det närmaste jag kommit Bob Dylan rent fysiskt var när jag satt på första bänk parkett under en konsert i Globen  den 4 november 2011, på dagen femtio år efter hans första New York konsert.  

/Krister

Postat 2016-02-08 10:06 | Läst 960 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera