Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Dom två minstingarna

Jag har förut gjort många försök att få bilder på Gärdsmyg och på Kungsfågel men aldrig lyckats få någon riktigt bra bild på dom, fast det beror nog mer på att jag inte hittat dom :)

I veckan såg jag på Artportalen att dom rapporterade båda arterna vid Edsbergs Slott, så igår bar det iväg dit i hopp om lite bra bilder på våra två minsta fåglar :)

Den första som visade upp sig var den lilla Gärdsmygen som flög upp och satte sig på en gren 3m ifrån mig och satt kvar väldigt länge för att vara en Gärdsmyg (mer än 2 sekunder) :)

Efter en stud så dök också Kungsfågeln upp :)

En flock om 25-30 Gråsiskor rörde sig i området, den här Siskan satte sig väldigt nära mig så jag fick problem med närgränsen :)

Hittade en badande Nötskrika som smälte in väldigt bra med stenen i bakgrunden :)

Det har rapporterats en Vattenrall på platsen och den visade upp sig en kort stund.

Kan säga att den här Rallen inte är lika modig som den vid Råstasjön, den här tvärvände när den såg mig och jag fick endast bilder på den när den sprang och gömde sig :)

Inlagt 2017-02-19 21:29 | Läst 3849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jättefina bilder allihop! Även rallen blev bra, även om den stack iväg och gömde sig.. Kungsfåglar brukar jag kunna se rätt nära, bara jag hittar nån.. Gärdsmyg har jag i mitt närområde men den gömmer sig väldigt mycket! Brukar oftast bara höra lätet..
Hälsn!
Svar från Mr_North 2017-02-20 07:35
Tack så mycket Jan :)
Ja Gärdsmygen är nog den av dom jag ändå ser och hör mest, sen att få en bra bild på den är en annan fråga med tanke på vart den oftast håller till :)
Kungsfågeln brukar jag inte hitta även om jag letar därav inte så många bilder på den, men nu har jag lite bra bilder på båda :)
Mvh
Fredrik
Väldigt fina bilder. De små är extra kul att få bilder på. Skulle tro att kungsfågeln, för sin storlek, har stora ögon för att den gärna letar i mörka skrymslen, liksom gärdsmygen gör.
Vattenrallen har jag aldrig sett i det vattenrike där jag bor, annars borde den ha alla förutsättningar att trivas här.
Svar från Mr_North 2017-02-20 12:47
Tack Stefan :)
Det kan nog stämma med ögonen, det kan behövas bra mörkerseende där dom hoppar omkring.
Vattenrallen tycker jag har ökat i antal speciellt nu den här vintern har det varit mycket rapporter om övervintrande Vattenrall så det är ju inte omöjligt att det kan dyka upp en hos dig med :)
Mvh
Fredrik
Jättefina bilder!
De två minsta har du verkligen lyckat få fina skarpa bilder på vilket inte är det lättaste.
Jag har turen att ha EN enda lite Kungsfågel på dagligt besök i trädgården. Men har inte många bilder som är bra då den aldrig, aldrig är stilla.
Alla dina bilder är bra men Nötskrikan i badet är ju för skön. :)
/Lena :)
Svar från Mr_North 2017-02-20 13:07
Tack så mycket Lena :)
Håller helt med dig att Kungsfågeln sitter då aldrig still, vet inte hur många gånger som den satte sig perfekt på en gren och när jag riktade kameran dit så hade den flyttat på sig och det samma gäller Gärdsmygen :)
Mvh
Fredrik
Härliga bilder och trevlig läsning!
Kungsfågel står högt på listan över fåglar jag vill fota.
Svar från Mr_North 2017-02-20 13:17
Tack så mycket Johnny :)
Ja Kungsfågeln är riktigt kul att fota, det verkar vara ett bra ställa för Kungsfågel vid Edsbergs Slott, det har rapporterats 2-3st där nu under februari så det är bara att passa på att åka dit, den jag fotade höll till ovanför den andra gångbron om man följer bäcken sydväst om slottet :)
Mvh
Fredrik
sears 2017-02-20 16:52
Stort tack Fredrik! Så snart tillfälle ges ska jag åka dit.
Verkar vara ett bra ställe för fågelfotografering.
Kungsfågel har jag sett bara en gång och det var vid fågelmärkningen ute på Landsort.
Inte så svårt att få syn på den sitter fast i nätet.
Mycket fina bilder på dina fåglar.
Svar från Mr_North 2017-02-26 14:20
Tack så mycket :)
Ja det är ett fint ställe med mycket fåglar i rörelse runt om i parken.
Mvh
Fredrik
Mycket fina bilder på gärdsmygen och kungsfågeln. Kul att du startat att blogga också, ofta är det lite mer man vill berätta om bilden än bara kamerainställningar.

/Åke

P.S. Gärdsmygen är bara tredje minsten i Sverige sedan brandkronad kungsfågel listats som häckande art. D.S
Svar från Mr_North 2017-02-26 14:23
Tack så mycket Åke :)
Ja jag tänkte prova på och se hur det är att blogga lite :)
Det har du ju rätt i då den räknas som en egen art, det har jag inte ens tänkt på, nu måste jag ju hitta en sådan att fota också ;)
Mvh
Fredrik