Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Lappkärret, Råstasjön och Kyrksjön

Det blev en lång dag i söndags med besök vi tre olika ställen.

Lappkärret Norra Djurgården

Först åkte jag till Lappkärret på Norra Djurgården i hopp om att få fota Smådopping men även om dom visade sig flera gånger så ville dom inte bli med på bild, fegis fågel ;)

Så det fick bli lite andra fåglar istället :)

Snatterand Hona 

Snatterand Hane

Sothöna

Gräsands ungar

Snok

Padda (tror jag)

Råstasjön Solna

Sen bar det av till Råstasjön men det blev bara ett kort besök då det "nästan" var mer människor där än fåglar ;)

Kanadagås ungar, dom här ungarna var tillsammans med ett Kanadagås par som hade mer än 20 ungar med sig och ungarna var i 3 olika åldrar (storlekar) 

Vigg hona

Vigg hona som reagerar på några Skrattmåsar :)

Vigg hona 

Kyrksjön i Bromma

Sen bar det av till Kyrksjön i Bromma.

Nästan direkt när jag kommer till den södra bryggan ser jag en Falk som blir jagad av andra fåglar, jag tar några bilder och tänker först att det måste ha varit en Lärkfalk tills jag tittar på bilderna i kameran och ser den här bilden och inser att det är en Aftonfalk hona, riktigt kul då jag bara sett en hane förut :)

Skäggdopping

Skäggdopping

Ung Gråtrut

Ung Sothöna

Ung Sothöna blir matad

Ung Sothöna som blir matad

Blöt och tilltuffsad Svarthakedopping

Ha en fortsatt trevlig vecka :)

/Fredrik

Inlagt 2017-05-22 09:58 | Läst 5418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det var en skaplig runda med stopp på flera platser! Förstår att det var mycket folk även där, när vädret var så fint! Men det blir lite jobbigt om man vill ha lite naturkänsla kvar.. Men verkligen kul med en Aftonfalk! Grattis till den! Har själv upptäckt en hona Aftonfalk en gång, men det var vid Beijershamn på Öland, för tämligen längesedan.. Har även haft några hanar nere vid Ottenbyområdet genom åren! Känns lie exklusivt när man får se dom! Ibland har man kommit ganska nära dessutom!
Hälsn!
Det var en lång runda. Jag brukar bara åka till ett ställe och det brukar ofta räcka väl. Kul med aftonfalken och att sothönan fått småttingar. De ser så himla roliga ut. Kanadagässen kanske har dagisverksamhet :-)
Hälsningar Lena