Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Kungsfiskare i Uppsala besök nr: 2

I lördags blev det ett nytt besök till Fyrisån i Uppsala för att försöka få bilder på den vackra kungsfiskaren.

Planen var att åka dit mitt på dagen då SMHI sa att det skulle vara mulet hela dagen men när jag råkade vaknade till kl 07:45 och kollade ut så var det klarblå himmel så det var bara att skynda sig iväg så fort det bara gick :)

Jag var på plats kl 08:30 och efter bara 27 minuter så kom en kungsfiskare och satte sig på just den pinnen jag ville att den skulle sätta sig, kungsfiskaren satt fint och poserade i ca 30 sekunder, just som jag slog över kameran för att filma så flög den iväg till en buske på andra sidan ån.

Glad över att jag fick så fina bilder tidigt så blev jag ju hoppfull att den skulle komma tillbaka och sätta sig där igen ganska snart så jag kunde få prova att filma den i 4k på 10m avstånd vilket borde bli ganska bra, men så blev det ju inte, under resterande 7 timmar jag var kvar så flög det förbi kungsfiskare kanske 4-5 gånger till men ingen ville landa på något bra ställe :-/

Men dom bilderna jag fick i början är jag väldigt nöjd med :)

Tog många fler bilder men dom är väldigt lika allihopa så det räcker nog med 3 st :)

Ha en trevlig vecka :)

/Fredrik

Inlagt 2017-10-02 10:04 | Läst 3423 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
He he, ja dessa bilder får man nog vara nöjd med.. Riktigt bra! Tack för att du visar! Glömmer själv aldrig när jag för 20 - 30 år sen sjösatte min gummibåt ute på Djurö vid en strand, På en påle 10 meter därifrån satt det en Kungsfiskare i 10 minuter medans jag höll på.. Hade analogt med tillräckligt bra tele för att få en fin bild.. men såg den inte förrän den flög iväg och den samtidigt gav ifrån sig sitt skarpa läte.. Sånt är livet..
Hälsn!
Svar från Mr_North 2017-10-04 12:49
Tack så mycket Jan.
Ja visst ska man vara nöjd med dom bilderna :)
Det låter som ett trevligt minne, kungsfiskaren är ju inte så skygg av sig och visar gärna upp sig om man har tur, synd att du inte fick någon bild.
Mvh
Fredrik
Toppenfina bilder men jag kan förstå att de blir lite likartade. När man har sån tur som du hade känns det ibland som att man kan åka hem :-) Men oftast hänger man ju kvar och väntar på något bättre som allt som oftast inte händer.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2017-10-04 12:54
Tack så mycket Lena.
ja dom blir ju rätt lika om den bara sitter där på pinnen, hade den en fisk i näbben vore ju trevligt, resten av dagen hade jag kameran fokuserad på just den pinnen den oftast sätter sig på och jag bara väntade på att den skulle komma flygande för att landa där så jag kunde börja ta bilder när den landade men det hände ju aldrig :-(
Mvh
Fredrik
Har suttit där några ggr och har en bild på väggen av samma kungsfiskare,men inte på närmelsevis så bra som dina bilder Snyggt.
Svar från Mr_North 2017-10-04 12:56
Tack så mycket Bert.
Måste nog göra en förstoring på en av mina bilder, första gången jag fått komma så nära en kungsfiskare :)
Mvh
Fredrik
En väldigt stilig fågel med mycket karaktär, bara att gilla och beundra både den och bilderna.
Svar från Mr_North 2017-10-04 12:57
Tack så mycket Stefan.
Ja visst är det en fantastisk fin fågel :)
Mvh
Fredrik
Så vackra bilder på denna underbara fågel.
Har lyckats få några bilder på dom vid en å utanför Gävle.
Men nu var det längesedan jag var dit.
Förra året fick jag en tragiskt bild, då man ser att den har metrev hängande ut ur näbben så den hade nog en krok i sig.
Ing-Marie
Svar från Mr_North 2017-10-04 13:03
Tack så mycket Ing-Marie.
Ja jag kommer ihåg dina bilder på kungsfiskare från Gävle, det var där du ställde upp kameran och tog bilder med remote har jag för mig, jag var sugen på att åka dit och kolla också men jag visste bara på ett ungefär vart det var och inte den exakta platsen där den där pinnen den brukar sitta på (som jag sett på flera bilder) hade jag inte haft 15 mil enkel hade jag åkt och rekat först :)
Jag kommer ihåg att det skrevs om en kungsfiskare med en fiskekrok i näbben som senare försvann, mycket tråkigt.
Mvh
Fredrik
Vi hade ett par där i våras så förhoppningsvis blev det ännu fler. Om inte annat så verkar de gilla Fyris igen.
Svar från Mr_North 2017-10-05 10:26
Ja jag hörde om en häckning i närheten a Vindbron och det var någon som trodde att det var en till häckning någonstans mellan övre och nedre föret så det är ju ett bra tecken på att det går bra för dom så vi får lite fler kungsfiskare i Fyrisån :)
Mvh
Fredrik