Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Bläsand och lite annat 7/4 2018

Det blev en tur till Åkersberga för att kolla in bläsands hanen som har hållit till vid dammarna i Margretelundsparken någon vecka nu.

.

.

.

Mycket vacker liten and tycker jag :)

Såklart så fanns det lite annat där också.

Vitkindad gås

Skrattmås

Skrattmås

Gräsand hona

Fiskmås

Och årets första bruna kärrhök :)

Efter det så åkte jag till Viggbyholms båthamn där dom dagen innan sett 3 mandarinänder varav 1 var hona vilket jag inte fått bra bilder på, tyvärr så var dom inte kvar där men man fick se lite annat, årets första fiskgjuse bland annat :)

Gråhäger

En lite annorlunda bild på en häger jag följde från start tills den flög bakom stora buskar, kameran lyckades hålla kvar hägern en liten stund bakom buskarna :)

Vigg hona och hane

Vigg hona

Årets första fiskgjuse gjorde en överflygning, jo jag tackar ja :)

Fiskgjuse hona

Sothöna kommer in för landning :)

Sothöna en fot nere :)

Sothöna sätter fart för att lyfta :)

Det var lite bilder från mig den här helgen.

Ha en trevlig vecka :)

/Fredrik

Inlagt 2018-04-08 19:47 | Läst 4985 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Många fina bilder, en del riktigt läckra, som sothönsen t.ex. Kärrhöken såg jag i onsdags ett exemplar, har inte varit ute på spaning sen, men den var ganska tidig, därför minns jag det. Brukar se många kärrhökar på försommaren, men de är mariga att komma nära nog i de stora öppna vasdfälten. Fidkljusen är fin, hoppas den häckar där den brukar i år också.
Svar från Mr_North 2018-04-12 08:03
Tack så mycket Stefan :)
Dom är roliga att titta på sothönsen, det var väldigt mycket fight och jagandes av varandra :)
Kärrhöken är ju inte den lättaste fågeln att komma nära, jag har inte så många bra bilder på dom men hoppas komma nära en snart :)
Ja det börjar rapporteras mycket fiskgjuse nu och isarna börjar släppa nu så dom kan jaga, jag var vid en sjö igår och just som jag parkerade bilen såg jag en fiskgjuse flyga förbi med en riktigt stor gädda i klorna :)
Mvh
Fredrik
Jättefina bilder! Håller med om Bläsanden den är verkligen fin när man ser den nära! Det finns så mycket vackra detaljer i fjäderdräkten! Kul med Fiskgjuse också, dom brukar dyka upp precis när isarna på insjöarna är på väg att ge upp! Ja ibland blir man förvånad över vad kamerorna klarar när det gäller att behålla skärpan trots grenar och annat! Men det blir ofta rätt så effektfullt, 'naturens filter' helt enkelt, så som Ing-Marie S. brukar skriva!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2018-04-12 08:08
Tack så mycket Jan :)
Ja den var verkligen fin.
Det rapporteras mer och mer fiskgjuse nu och isarna har börjat släppa i kanterna på bland annat Fysingen där jag var igår men missade precis när en fiskgjuse flög förbi med en riktigt stor gädda just som jag parkerar bilen, blir ett nytt besök idag :)
Mvh
Fredrik
Det var många fina bilder och arter i serien. Vitkindad gås tror jag bara har bilder på i 1000tales, så det är så den ser ut som en :).
Svar från Mr_North 2018-04-12 08:10
Tack så mycket Peter :)
Ha ha ja ett moln av vitkindade gäss är ju mer vanligt att se, just här så var dom bara 2 så det var lättare isolera en av dom :)
Mvh
Fredrik
JÄttefina bilder på en hel del roliga arter. Dock tror jag nästan att de sista sothönsbilderna blir favorite men hägern bakom busken är också läcker. Alltid kul när första gjusen kommer. Jag fick också se en men ljuset var från fel håll. Bläsanden är mycket fin och jag har sett ett par men avståndet var för långt för foto. Det är mycket som ska stämma. Kolla efter salskrake, det är en vacker och inte alltför vanlig fågel.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2018-04-12 08:20
Tack lena :)
Ja sothönsen är riktigt roliga att titta på ibland, just nu så är det mycket fighter och parnings spel som är underhållande :)
Ja det börjar dyka upp mycket fiskgjusar nu vilket är trevligt :)
Det var riktigt kul att få se en bläsand så här nära, kommer inte ihåg om jag sett en förut om jag gjort det så var det nog på väldigt långt avstånd.
Salskraken är väldigt fin speciellt hanen och dom har jag inte lyckats få på bra avstånd, har sett dom vid gömslet i Hjälstaviken men dom ville ju inte simma på gömslet sida som vanligt.
Mvh
Fredrik