Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Smådopping och lite annat 5/5 2018

I lördags for jag iväg vid 03:30 för att fota Lappuggla i Västmanland man den ville inte riktigt vara med på bild så resten av dagen fick bli vid först Järfälla Kyrkdamm och sedan vid Kyrksjön i Bromma där målet var att få se och fota den skygga smådoppingen.

Första chansen brändes när smådoppingen poppade upp bara några meter från bryggan och dök igen så fort jag lyfte kameran, andra chansen så såg jag smådoppingen först på vänstra sidan och den dök direkt så jag tog sikte på den högra sidan och se där den poppade upp där jag trodde :)

Den tredje chansen så såg jag den var på väg inne i vassen så jag hann lägga mig ner på bryggan för att få lite lägre vinkel och smådoppingen kom upp i vasskanten och började leta efter ett bra vasstrå som den troligen skulle ha till boet, då den var upptagen med det så märkte den inte att jag riktade in kameran på den och när min kamera började låta så vred den upp huvuden väldigt fint så jag kunde få porträttbilder på den vilket inte är vanligt att få på den här fågeln :)

.

.

Den senaste veckan har det funnits 5-6 brunänder vid Kyrksjön.

Och som vanligt ett gäng med svarthakedoppingar :)

.

.

.

Och såklart skäggdopping.

Ibland simmar det förbi annat utanför bryggan :)

.

Innan Kyrksjön i Bromma så var jag vid Järfälla Kyrkdamm där det häckar ett svarthakedopping par, lyckades komma dom riktigt nära, eller dom kom nära mig där jag låg platt på mage :)

.

.

.

Det var allt från den här helgen :)

Ha en fortsatt trevlig vecka.

/Fredrik

Inlagt 2018-05-07 15:36 | Läst 3056 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det blev en bra helg ändå, fina bilder. Svarthakedopping har jag aldrig sett, den var ju riktigt fin. Grodor och snokar i vattenytan är ju också något som jag skulle vilja fånga, riktigt snyggt
Svar från Mr_North 2018-05-12 15:09
Tack så mycket Peter :)
Har alltid trott att svarthakedoppingen fanns från södra Sverige och en bra bit upp men nu läste jag att den inte häckar i Skåne så det förklarar ju varför du inte ser till dom, du får åka uppåt en bit så finns dom överallt :)
Mvh
Fredrik
Enormt fina bilder på "svåra" fåglar! Imponerad!!
Svar från Mr_North 2018-05-12 15:10
Tack så mycket Stefan :)
Mvh
Fredrik
Trist att du inte träffade Lappugglan men du fick verkligen en serie jätte fina bilder ändå. Hälsningar Mats
Svar från Mr_North 2018-05-12 15:11
Tack Mats :)
Lappugglan får jag nog fler chanser på då den är stationär :)
Mvh
Fredrik
Imponerande närbilder på smådoppingen och en hel del annat också för den delen. Det får nog bli en tur till Kyrksjön, men helgen är bokad för annat.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2018-05-12 15:13
Tack så mycket Lena :)
Ja det är kul att få komma smådoppingen så nära och att den inte dyker på en gång :)
Kyrksjön är riktigt bra men det ända som är synd att nu när värmen kommer så kommer badarna vilket försvårar fotandet, speciellt på smådoppingen som ju är så skygg, men vad gör men det är ju en badsjö så man får gilla läget :)
Mvh
Fredrik
Ingen dålig helg.. även om du missade Lappugglan! Den har du ju fantastiska bilder på redan.. :-) Väldigt fina bilder här i alla fall!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2018-05-12 15:15
Tack så mycket Jan :)
Man vill ju alltid ha lite nya bilder på lappen, man kan ju få den där riktigt speciella bilden om man har tur :)
Mvh
Fredrik