Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Lunnefågel på Runde, Norge 1-3/7 2018

Förra veckan bar det iväg till Norge för att bland annat besöka fågelberget på ön Runde.

Första målet var ju att få bilder på lunnefågel och då helst med fisk i näbben, andra målet var att få bilder på havssula, alla fåglar som Runde är känt för att ha häckande där fick jag se för första gången någonsin så det var kul :)

Åkte ut några turer med båten Aquila som går att boka vid campingen på Runde, en tur med båten kan varmt rekommenderas :)

Tänkte att jag lägger upp bilder på fåglarna artvis.

Lunnefågel

Från berget (Lundeura)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Från turer med båten Aquila.

.

.

.

.

.

.

Havssula

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tordmule

.

.

.

.

Sillgrissla

.

.

Tobisgrissla

.

.

.

Toppskarv

.

.

.

Storlabb

.

.

.

Strandskata

.

.

På vägen dit blev det också en del landskapsbilder, det blev svårt att hålla tidsplanen när man fick se alla fina vyer längs vägarna :)

.

.

.

För den som inte varit till Runde, Norge så kan jag varmt rekommendera det :)

/Fredrik

Inlagt 2018-07-12 19:42 | Läst 7640 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkligen vackert. Många fina bilder på bl.a Lunnefågel, fint med de olika bakgrunderna. Du fick ju också många arter.
Svar från Mr_North 2018-07-16 10:34
Tack så mycket Peter :)
Ja det blev en del arter att fota, uppe på berget var det mest lunnefågel och storlabb som syntes till men på båtturen så fick man se mycket mer :)
Mvh
Fredrik
Det är vackert i Norge.. Jättefina bilder här! Tordmule Sillgrissla och Tobisgrisslor har man ju sett en del i ytterskärgården här, men det är väl i stort sett det man kan se från stora havet i väster.. Jo, förresten en Alkekung såg jag en gång utanför Solsidan i Saltsjöbaden.. Havssula tror jag man har sett nere vid Ottenby förresten.. Troligen felflugen efter någon västlig hård storm, så var det med Alkekungen jag såg! Kul med 'havsfåglar', det är något speciellt med dom tycker jag! Och landskapsfotograf har du också blivit.. det blev ju bra!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2018-07-16 10:40
Tack så mycket Jan :)
Ja flera av dom här arterna går nog att hitta i våran skärgård, havssula är nog lättast på våran västkust, lunnefågel tror jag har synts till men då troligen på västkusten, hur som helst så hade jag inte sett till någon av dom här arterna (förutom strandskatan då) så det var kul att få se alla så bra :)
När jag bestämde mig för en resa till Norge så köpte jag en Tamron 10-24 just för att jag visste att det kommer behövas en vidvinkel för att få med dom fina vyerna som nu finns i Norge :)
Mvh
Fredrik
Verkligen fina bilder! Jag är ingen fågelentusiast, men bild 1 och 3 är riktigt bra tycker jag. Sedan gillar jag dina landskapsbilder, om man bortser från den intetsägande himmelen! ;)
Svar från Mr_North 2018-07-16 10:42
Tack så mycket Lars :)
Ja jag håller med om att några moln hade gjort en hel del för landskapsbilderna, det blir lite tomt med bara blå himmel :)
Mvh
Fredrik
När jag ser såna här bilder (främst av de första fågelarterna) så förstummas jag av Guds fascinerande skaparfantasi! Tack!
Svar från Mr_North 2018-07-16 10:44
Tack så mycket Ragnar :)
Mvh
Fredrik
Oj, här bara väller det fram jättefina fågelbilder! Lunnefåglarna har verkligen ett speciellt uttryck, jag kommer alltid att tänka på sorgsen clown när jag ser bilder på dem.
Svar från Mr_North 2018-07-16 10:46
Tack så mycket Christer :)
Ja visst är det en speciell fågel och jag håller med om att den ser lite sorgsen ut.
Mvh
Fredrik
Väldigt kul att få ta del av dina upplevelser och bilder från Runde nu när vi précis har varit där själva. Fina porträttbilder på lunne, även de där de sitter två tillsammans. De ser så frågande ut och nästan lite sorgsna med den speciella teckningen. Du har fått till många fina bilder på flygande fågel inte bara lunne utan även havssulorna och tordmularna m fl. Vi fick även mycket action av storlabbarna, det kommer bilder så småningom. Norge är oerhört vackert att åka igenom, det kan jag hålla med om till 120%.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2018-07-27 13:53
Tack så mycket Lena :)
Ja visst är det fantastiskt vackert i Norge, Runde var väldigt trevligt med mycket olika fåglar att fota, får nog bli en tur till dit i framtiden :)
Mvh
Fredrik