Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Humlor och fjärilar och annat 8/6 2019

Jag var till Hjälstaviken i lördags men det hände inget speciellt där, det var när jag kom till bilen som stod vid Stora Parnassen parkeringen som jag såg att det kryllade av humlor och tistelfjärilar där.

det blev en timme extra då jag försökte fånga humlor och fjärilar på bild, och såklart då det gäller mig så är det ju flygbilder som gäller för det mesta, även på insekter :)

Alla bilder, även "macro" tagna med Nikon D500 och Nikon 200-500mm

.

.

.

.

.

Inte helt perfekt skärpa men jag kan säga att det var svårare att få en flygbild på en fjäril än på en humla :)

Inte helt perfekt skärpa men jag kan säga att det var svårare att få en flygbild på en fjäril än på en humla :)

.

Lite annat som sågs tidigare den dagen

Sävsångare

Enkelbeckasin

Triss i strandskator

När den blivande jägaren blir ett byte, fisktärna med en fånga gädda.

En ung fisktärna.

.

Ha en fortsatt trevlig vecka.

/Fredrik

Inlagt 2019-06-10 11:41 | Läst 4505 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Väldigt fina och trevliga bilder!

Daniel
Svar från Mr_North 2019-07-01 18:00
Tack så mycket Daniel :)
Mvh
Fredrik
Vad trevligt! Gillar variationen! Flygande insekter är kul, ibland står dom still i luften och blir bra på bild dessutom! Fisktärnan med en Gädda i näbben är ju fantastisk! En vinnarbild! Hur ofta ser/fotar man den kombinationen.. Även om det var lugnt vid Hjälsta så fick du med dig fina bilder!
Hälsn!
ehrsa 2019-06-10 13:36
Apropå Tistelfjärilarna, alla dom har flyttat hit från kontinenten.. som flyttfåglarna! Den fjärilen kan inte övervintra här, så individen här med sina slitna vingar har nog flugit långt.. Det kan tydligen födas 'nya' Tistelfjärilar här på sensommaren, men ingen övervintrar.. De man ser i början på nästa sommar är återigen hitflyttande individer..
Hälsn!
Svar från Mr_North 2019-07-01 18:04
Tack så mycket Jan.
Ja det är lite kul att prova på annat när man får chansen :)
Fisktärnor är roliga att fota och bra träning då dom är så snabba, lite kul nu när dom unga gäddorna börja se ut som riktiga gäddor, hade varit ännu mera nöjd med bilden om gäddan varit vänd så man såg ögonen på den men man kan inte få allt :)
Mvh
Fredrik
En fin blandning bilder. Du har lyckats bra med fjärilen, som du säger det är riktigt svårt, de hinner oftast utanför bild innan man hinner trycka av. Det finns väl inte någon funktion i D500 att radera en bildserie? isf hade man kunnat hålla inne avtryckaren tills den flyger. Kanske man skulle prova en filminspelning istället och välja ut några rutor?

Otrolig bild med tärnan och fisken. Lilltärnan var ju också fin
Svar från Mr_North 2019-07-01 18:08
Tack så mycket Peter :)
Det var riktigt svårt med fjärilar, man tycker att dom borde inte vara så snabba i starten men det är dom, humlorna var mycket lättare att hänga med på :)
Man skulle kunna hålla in avtryckaren tills dom flyger men det är svårt att förutse när dom tänker flyga så det skulle bli många bilder och slitage på slutaren då :)
Mvh
Fredrik
Det här var ju lite annorlunda från dej. Flygande fjärilar är verkligen svårt. DE är så oberäkneliga. Ser att fisktärnan på taket till gömslet har fått smått. Fullträff på tärnan med den lilla gäddan.
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2019-07-01 18:10
Tack så mycket Lena :)
Nja lite fjärilar och humlor har jag ju lagt ut bilder på förut, måste ju visa att jag annat ;)
Ja tärnorna hade 3 ungar på taket från början, såg bara 2 den här gången.
Mvh
Fredrik