Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Hökuggla Västmanland 23/2 2020

Åkte till Västmanland för att försöka fota lappugglor men dom var inte på plats, som tur var fanns det ett hygge i närheten där det rapporterats hökuggla tidigare i veckan, och hökugglan var på plats så det fick bli lite bilder på den istället :)

.

.

.

Sömnig uggla ;)

.

.

.

Vet inte hur länge jag stod i redo läge och väntade på att hökugglan skulle lyfta, såklart gjorde den det när jag hade kameran nere så bilderna blev från sidan :-/

.

Samma sak här, lång väntan och när man inte är redo då flyger den :)

.

En spillkråka hona flög förbi.

.

Jag brukar kalla kungsfiskaren för den blå pilen så det här måste då vara den svarta pilen :)

.

Flertalet ekorrar fanns på hygget :)

.

Ha en trevlig fortsatt vecka.

/Fredrik

Inlagt 2020-02-24 16:28 | Läst 4419 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grattis till fina bilder trots att lappugglan inte varpå plats. Men hökugglan poserade verkligen fint. Jag har också gjort ett misslyckat försök att få några bilder på lappugglan för ett par veckor sedan. Det är snart dags för ett nytt försök och då kan jag passa på att titta efter "din" hökuggla . Hälsningar Mats
Svar från Mr_North 2020-02-25 08:38
Tack så mycket Mats :)
Ja man ska väl ha tur att lappugglorna är på plats, just nu så är det väl bra att hökugglorna finns i närheten men frågan är hur länge till, börjar väl bli dags för dom att röra sig uppåt snart.
Mvh
Fredrik
Många fina bilder här! Ser ut som fina 'låg-ISO' förhållanden dessutom.. Svarta pilen är också härlig!
Svar från Mr_North 2020-02-25 08:43
Tack så mycket Jan :)
Nästan alla bilderna på hökugglan är tagna mellan 11-12 så egentligen lite för starkt ljus, jag hade underexponering -0.7 vilket gav bra exponering tycker jag :)
Jag har velat få bilder på flygande spillkråka länge, nu fick jag till det hyfsat, inte helt nöjd då bilderna inte är super skarpa med det gick så fort och jag hann knappt med, stod ju och tittade på ugglan när den kom farande, bara "tur" att jag hann få av några skott :)
Mvh
Fredrik
Helt klart fantastiska bilder du visar här mycket sevärda.
Detta med ugglor måste vara extra spännande.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Mr_North 2020-02-25 08:43
Tack så mycket :)
Ja det är verkligen något speciellt med ugglor :)
Mvh
Fredrik
Grattis till fina bilder. Att man inte är beredd när den flyger känner jag igen, tror den halvslött bevakar en och när man tappar fokus då flyger den. Att artportalen och liknade inte har någon platsgaranti känner jag också igen. Väldigt fina bilder på spillkråkan, inte lätt att fånga den i flykten
Svar från Mr_North 2020-02-25 08:47
Tack så mycket Peter :)
Det hade nog gått bättre om jag haft ett stativ så jag kunde vänta på att ugglan flyger iväg med kameran i redo läge hela tiden men vart låg stativet, jo i bilen som vanligt :)
Spillkråkan var roligt att jag hann med att få några bilder, stod ju och spanade på ugglan när jag såg nått i ögonvrån, hade varit mer optimalt om jag sett den tidigare :)
Mvh
Fredrik
pdahlen 2020-02-25 09:43
Jo stativet, det trebenta har jag nästan alltid i bilen :), men jag har faktiskt börjat ta med ett enbent de gånger jag vet att det är typ att stå och vänta och inget händer, det är ju lättare både att ha med sig och i vikt
Du lyckas hitta (och fånga på bild) en hel del intressant!
- hawk
Svar från Mr_North 2020-02-25 08:50
Tack så mycket Håkan :)
Ibland är man glad att man hittar något att fota, man kan ju ibland gå helt lottlös också.
Mvh
Fredrik
Som sagt en naturfotobok väntar jag på med ett exemplar och i den en text "Till Joakim Öhrn från Fredrik som aldrig hittar några hökugglor" ;)

Superfina bilder, och Spillkråkan är ju för go :))
Svar från Mr_North 2020-02-25 08:55
Tack så mycket Joakim :)
Ha ha ja den där boken ja, någon gång kanske det blir av :)
Kanske får börja med en almanacka som många andra gjort.
Mvh
Fredrik
Fantastiskt trevliga bilder hela högen. Spillkråkan brukar susa förbi mellan stammarna men hinner aldrig med i svängen. Tacksamt ljus som ger fin skärpa..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Mr_North 2020-02-26 11:48
Tack så mycket Gunte :)
ja det går fort när spillkråkan kommer farandes, önskar att jag hade upptäckt den några sekunder tidigare så jag fått lite mer tid på mig, då kanske jag hade fått lite fler bilder skarpa, man jag är nöjd att jag fick någon bild på den i luften :)
Mvh
Fredrik
Riktigt fina bilder.
Imponerande att du hann med att zooma in på spillkråkan i flykten.
Mats
Svar från Mr_North 2020-02-29 20:00
Tack så mycket Mats :)
Ja det gick väldigt fort när spillkråkan kom farande, hade önskat att jag såg den lite tidigare, nu hann jag precis få in den i sökaren och fick några bilder, är glad att det blev några som gick att använda, har alltid velat ha bild på flygande spillkråka :)
Mvh
Fredrik
Ungefär hur långt ifrån djuren är du med ditt 200-500 när du tar dessa fina bilder?
Mats
Svar från Mr_North 2020-02-29 20:04
Dom flesta bilder på hökugglan är på ca 20m avstånd.
Spillkråkan är på ca 30m
Ekorrarna är på ca 12m
Mvh
Fredrik