Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Fåglar på Södermalm

I lördags när det blev sånt kanon väder så blev det en tur till Eriksdalslunden på Södermalm.

Målet var att försöka fota dom Duvhökar som brukar ses där ganska ofta och dagen började bra med att jag såg till Duvhök 4 gånger på förmiddagen men mindre bra att jag inte fick en enda bild på någon av dom.

Det jobbigaste var nog när jag stod och spanade vart jag skulle gå härnäst då det var första gången jag var där och plötsligt hör något i trädet ovanför mig och jag tittar upp och ser en Duvhök som slår ut vingarna och flyger iväg utan att jag hinner med alls, hur jag nu kunde missa att den satt där :(

jag kan ju räkna det som det närmaste jag varit en duvhök i alla fall ca 5-6m :)

Som tur var så fanns det annat att fota som ett gäng Stjärtmesar, Steglitser, Nötskrika och ett gäng Duvor, Koltrastar och Björktrastar och en Ekorre slank med också :)

Inlagt 2017-02-27 10:56 | Läst 5295 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket vackra bilder, vackert behandlade med försiktig hand. Kanonskärpa.
Svar från Mr_North 2017-03-02 13:01
Tack så mycket Stefan, roligt att du gillar bilderna :)
Mvh
Fredrik
Stjärtmesarna är ju bedårande och du kan ju inte ha tur med allt på varje fotoutflykt :-)
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2017-03-02 13:07
Ja Stjärtmesarna är riktigt söta och roliga att fota :)
Man ska nog inte räkna med att lyckas på första försöket om man åker till ett nytt ställe, men det är kul när det gör det :)
Det kommer nog bli fler besök dit så någon bild på Duvhök ska det nog bli.
Mvh
Fredrik
Jättefint! Kan bara hålla med om dessa 'lundar' här på Södermalmssidan av Årstaviken! Du har fått med de fåglar som jag så ofta också ser här vid Tantolunden och dess närhet.. Det är inte så ofta jag hinner bort till Eriksdalslunden på mina promenader, jag fastnar ofta vid ungefär samma motiv, här i mitt närområde, Tantolunden.. dessutom hinner det bli mörkt så fort så man hinner inte längre bort! Duvhökarna rör sig utefter hela Årstavikens område, och häckar på Årsta Holmar, man ser boet från strandpromenaden på Södermalm om man vet var det finns, det gäller också Bäverhyddan som funnits där i många år..
Hälsn!
Svar från Mr_North 2017-03-02 13:13
Tack så mycket Jan :)
Jag har funderat på att kolla in Tantolunden också men jag tror man får välja antingen eller då det blir en liten promenad i mellan dom, som du säger så fastnar man ju oftast någon stans och sen är klockan för mycket :)
Ok, så dom häckar på Årsta holmar, jag hörde någon sa att dom häckar Årsta sidan men inget om holmarna, visste inte att det fanns en Bäverhydda heller, kul med så mycket djurliv inne i Stockholm :)
Mvh
Fredrik
Det är detta som är så fantastiskt att mitt i huvudstaden hittar du och några andra
dessa små mjuka bollar så söta samt så många andra fåglar också.
Ni är många som gillar fåglar precis som jag men jag tar inge bilder
utan njuter just nu av dina bilder i stället.
Gun-Inger
Svar från Mr_North 2017-03-02 13:14
Ja det är riktigt trevligt att det finns ett så fint djurliv inne i Stockholm, kommer bli flera besök in till Södermalm :)
Mvh
Fredrik
Vilka kononbilder! En riktigt bra bildserie, speciellt på fåglarna. Ha det gott!
Svar från Mr_North 2017-03-02 13:16
Tack så mycket Mikael, roligt att du tycket om bilderna :)
Mvh
Fredrik